Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δενδροφύτευση απο μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

Σε μια σειρά δράσεων μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους προχωρούν μαθητές, δάσκαλοι της Α’, Β’ και της Γ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με βασικό στόχο τον εξωραισμό του σχολείου, την ενθάρρυνση συμμετοχής των παιδιών στον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 22-3-2022 .οι μαθητές της Α’, Β’ και της Γ’ τάξης του Δημοτικού με τη βοήθεια του Διευθυντή του σχολείου κ. Φώτη Αθανασιάδη , των υπεύθυνων δασκάλων κ. Κώστα Παλάσκα, δημοτικού σύμβουλου, κ. Βασιλικής Μιχαλογιάννη, κ. Μαρίνας Τσιάλτα και Θεόδωρου Καλαμπούκα και σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Γρεβενών, προχώρησαν σαν πρώτη δράση, στη φύτευση δέντρων και λουλουδιών στου χώρους του σχολείου.
Πολύτιμη ήταν παράλληλα η συμμετοχή και καθοδήγηση του συμπολίτη μας γεωπόνου κ. Χάρη Παπανίκου. Τα παιδιά, συζήτησαν μαζί του και διατύπωσαν τα ερωτήματα τους σχετικά με την ανάπτυξη των δέντρων και τη χρησιμότητά τους προς τον άνθρωπο. Έπειτα, κάθε παιδί βοήθησε με το δικό του τρόπο, στην εμφύτευση τριών δέντρων ,καλλωπιστικής δαμασκηνιάς
Μέσω αυτής της βιωματικής μεθόδου τα παιδιά γνωρίζουν τη φύση, μαθαίνουν να τη φροντίζουν και τους δίδεται η ευκαιρία να αγαπήσουν τα δέντρα και να θέλουν να τα προστατεύουν, να χτίσουν μεταξύ τους φιλίες, να αποδεχτούν την ετερότητα και να συνεργαστούν για έναν πιο πράσινο πλανήτη.
Πολύ συχνά στα σχολικά βιβλία μελετούμε περιβαλλοντικά θέματα με στόχο την ενημέρωση των παιδιών και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Ωστόσο, οι βιωματικές δραστηριότητες αυτού του είδους καθιστούν τους μαθητές και τις μαθήτριες συμμέτοχους στην προσπάθεια και όχι απλούς παρατηρητές. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το μέλλον αυτού του πλανήτη ανήκει στα παιδιά!
Ήταν μια δραστηριότητα που ενθουσίασε πραγματικά τους μαθητές!!!!
Κάθε τάξη φωτογραφήθηκε στο δικό της δέντρο και όλοι μαζί υποσχεθήκαμε ότι θα τα φροντίζουμε και θα τα ποτίζουμε!!!!!…