Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ευχαριστήρια επιστολή του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι,
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε όλοι διαβάσει ευχαριστήρια επιστολή προς τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, από τους δήμους, τις κοινότητες ή τα χωριά όλης της χώρας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην οποία συμβάλατε, για το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης, με ιδιαίτερο ζήλο, γενναιότητα και αποφασιστικότητα, εν μέσω αντίξοων συνθηκών, για την αυταπάρνηση και τη θέλησή σας να βοηθήσετε με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Αυτή τη φορά, ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών, με την πλήρη στήριξη και συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, κ. Πύργο Λάμπρο, καθώς και τον Πυρονόμο-Αξιωματικό Υπηρεσίας, κ. Ιωάννη Καρακώστα, για την αγαστή συνεργασία, συνέπεια, οργάνωση και προετοιμασία του απαραίτητου υλικού, αλλά και για την εξαιρετική παρουσίαση, που αφορούσε σε ένα έργο εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο: το έργο της ενημέρωσης, της πρόληψης και της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
Σε ημερίδα που προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε την Πέμπτη στις 17 Μαρτίου 2022, στην αίθουσα παρουσιάσεων του σχολείου μας, ευαισθητοποιήσατε τους εκπαιδευτικούς μας και υποδείξατε την ανάγκη επιμόρφωσης όλων σε θέματα που μπορεί να αποβούν σωτήρια• μας ενημερώσατε για τη σωστή χρήση των πυροσβεστικών μέσων που υπάρχουν για τη πρόληψη της πυρκαγιάς ή άλλων συναφών κινδύνων• για την τεχνική αντιμετώπισης των πυρκαγιών ή την πρόληψη αυτών• για την εφαρμογή και παρακολούθηση των υποδειχθέντων από την Π.Υ. προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων πυρασφάλειας, την κατάσβεση των μικρο-πυρκαγιών που τυχόν θα εκδηλωθούν, τις ενέργειες κατάσβεσης πυρκαγιών που εκδηλώνονται μέσα σε ευπαθείς χώρους στους οποίους υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, χημικά προϊόντα, καθώς και στη διάνοιξη διόδων για την ευκολότερη απελευθέρωση τυχόν παγιδευθέντων ατόμων και την μεταφορά τους σε ασφαλείς θέσεις.
Ελπίζετε κι ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην έναρξη κι επέκταση πυρκαγιών τόσο σε εξωτερικούς όσο κι εσωτερικούς χώρους, για να μη χρειαστεί να ξαναγραφούν ευχαριστήριες επιστολές μόνο έγκαιρης και αποτελεσματικής επέμβασης.
Ο φόρος τιμής που σας αποτίουμε για αυτό το έργο μέσω μιας επιστολής είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για σας που πρώτα είστε άνθρωποι , έπειτα άνθρωποι του καθήκοντος με ενσυναίσθηση και, τέλος, επαγγελματίες.
Οι κρίσεις ξεπερνιούνται μόνο με αλληλεγγύη και ομοψυχία και, όλοι εσείς, μας δώσατε με την στάση σας ένα πολύτιμο μάθημα ζωής.

Σας ευχαριστούμε…

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων