Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το μήνυμα του συλλόγου γυναικών Δεσκάτης για την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Η 8η Μάρτη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 1910, μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν. Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν να τιμηθούν οι ιστορικές διαδηλώσεις των Αμερικανίδων εργατριών που έγιναν το 1857 και ζητούσαν 10ωρη εργασία, ίση αμοιβή με τους άντρες και κατάργηση της παιδικής εργασίας.

Σήμερα, 8η Μάρτη 2022, αντλώντας δύναμη από το μήνυμα των αγώνων εκείνων των γυναικών, που έσπασαν το φόβο τους τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, συνεχίζουμε να παλεύουμε για:

  • Το σταμάτημα των πολέμων που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά. Παλεύουμε για να μην αφήσουμε να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Τη δικαίωση του αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων προκειμένου να μην ξεκληριστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
  • Την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών μας με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα
  • Τη λήψη ουσιαστικών κρατικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας (ενίσχυση των δομών υγείας, εμβολιασμοί κτλ.)
  • Την πάταξη της κάθε μορφής βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται (σωματική, σεξουαλική, συναισθηματική κ.α.)
  • Ουσιαστική ενίσχυση της παιδείας και των δομών της.

Η 8η Μάρτη είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες, ημέρα περισυλλογής και δράσης αντρών και γυναικών, γιατί ούτε το φύλο, ούτε το χρώμα, ούτε η φυλή κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους.

Χρόνια μας πολλά λοιπόν και καλή δύναμη σε όλες και όλους.

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί όταν κριθεί ότι τα μέλη του δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο για την υγεία τους.

 
 
το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Δεσκάτης.