Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Tην Τρίτη 9-7-2013 η κυβέρνηση επέλεξε να ανακοινώσει με non paper την κατάργηση 3 ολόκληρων τομέων των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ , διαγράφοντας από το χάρτη των ειδικοτήτων 46 από τις 110 που υπήρχαν στην Τεχνική Εκπαίδευση. Χιλιάδες συνάδελφοί μας οδηγούνται στην ανεργία λόγω των αδηφάγων απαιτήσεων της Τρόικας ,παρά τα κροκοδείλια δάκρυα…

των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας .Χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών οδηγούνται στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και χιλιάδες μαθητές μας θα αναζητούν το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δε θα το βρίσκουν.

Είναι ξεκάθαρος ο σκοπός αυτής της απόφασης. Η στοχοποίηση της  Τεχνικής Εκπαίδευσης και η διάλυσή της με μια απόφαση- σοκ εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για παραχώρηση του εκπαιδευτικού έργου και των δομών της στον ιδιωτικό τομέα και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη κανείς εκπαιδευτικός δε μπορεί να είναι ήσυχος. Κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι αυτό που συνέβη δεν τον αφορά αφού αυτή είναι μόνο η αρχή και η συνέχεια μπορεί να είναι ακόμα πιο επώδυνη.

Αυτή η πολιτική υπονομεύει το δημόσιο σχολείο, διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Χτυπά το δικαίωμα στη μόρφωση, υποβιβάζει το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών μας και σε συνδυασμό με την γενικότερη οικονομική εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας θα επηρεάσει καταλυτικά το μέλλον της χώρας.

 Εμείς οι  εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους έχουμε χρέος  ν’ αγωνιστούμε ενωμένοι ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές και να υπερασπιστούμε ένα  δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά που θα αποτελεί στυλοβάτη της προσπάθειας ανόρθωσης της χώρας.

Παλεύουμε μαζικά, συλλογικά και ενωτικά συσπειρωμένοι να αποκρούσουμε αυτές τις ανάλγητες πολιτικές και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των συναδέλφων μας στην εργασία.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ της  ΠΑΣΚ και των  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι βρισκόμαστε σε «πόλεμο». 

Κανείς εκπαιδευτικός δεν θα μείνει μόνος του!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!