Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τιμή και Μνήμη στους Φονευθέντες υπό των Γερμανών (video)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου η μνήμη των φονευθέντων από τους Γερμανούς, τον Ιούλιο του 1944, κατοίκους των χωριών Κοσματίου , Κηπουρειού, Μικρολιβάδου, Τρικόμου σε μια κεντρική εκδήλωση στο Κοσμάτι, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γρεβενών ανταποκρινόμενο σε αίτημα της τοπικής κοινότητας…

Κοσματίου.

Τον επικήδειο της ημέρας εκφώνησε ο  Συνταξιούχος Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας Πρόνοιας της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών κ. Ιωάννης Τολίκας ενώ άγημα του 586 Τ.Π. (Κ.Ε.Ν.) απέδωσε  τιμές στους πεσόντες.

Παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ωστόσο και στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες όπως στο Τρίκωμο  όπου ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος των Απανταχού Τρικωμιωτών “ο Άγιος Αθανάσιος” σε συνεργασία με τους συγγενείς των θυμάτων, τέλεσαν την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Φονευθέντων υπό των Γερμανών (10-7-1944) στην θέση “Πέτρα Γκόργκη”.

Στις  εκδηλώσεις παρέστησαν ο  Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, ο  Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάτσιος Ιωάννης , οι αντιδήμαρχοι Βάϊος Κόραβος και Κατερίνα Πέτρου και πλήθος κατοίκων της περιοχής.  

 

{youtube}3lhzhLjhPOA|560|350{/youtube}