Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Για δεύτερη εβδομάδα παραμένει κλειστή , η ευαισθητότερη δομή του Δήμου Γρεβενών .
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ).
Εάν ψάξει κανείς να βρεί την αιτία , θα διαπιστώσει με τον αλγεινότερο τρόπο το μέγεθος και την έκταση της νεοελληνικής κακοδαιμονίας!
Οι εργαζόμενοι δικαίως απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, ο Δήμος Γρεβενών πασχίζει να μας πείσει ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση των προνοιακών προγραμμάτων ,μεταθέτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση καί η τελευταία ,μη πιεζόμενη προφανώς απο τους εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής εξουσίας, σφυρίζει ανυποψίαστη και ευτυχής!Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα! Η διαρκής υποχρηματοδότηση η οποία καταλήγει νομοτελειακά στην ουσιαστική απαξίωση και στην ανυπαρξία όλων των δημοσίων φορέων και δομών κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας ,αποτελεί επίκαιρο κόλαφο και σύγχρονο άγος , για όλους εκείνους οι οποίοι με στόμφο και οίηση επιχειρούν να υπηρετήσουν και τα αυτοδιοικητικά πράγματα και την διακυβέρνηση της χώρας! Η περιπετειώδης και προβληματική διαδρομή της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Εργου (Δήμου) Γρεβενών , στην οποία εντάσσεται η λειτουργεία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Γρεβενών και άλλες κοινωνικές δομές , οδήγησε τους εργαζόμενους στις μαζικές κινητοποιήσεις του περασμένου έτους και τους συμβασιούχους των τετραώρων(! ) του ΚΔΑΠ , στην επίσχεση εργασίας στα μέσα του Ιανουαρίου του 2022 .
Δεν ιδρώνει όμως το αυτί κανενός!
Πόσο επιτακτική είναι σήμερα η ανάγκη επαναλειτουργείας των δομών κοινωνικής πρόνοιας, το αντιλαμβάνεται κανείς όταν συνομιλήσει και με τους υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και αβεβαιότητας και κυρίως με τους βασανισμένους και καρτερικούς , γονείς και συγγενείς των παιδιών του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε για τους αδαείς , ούτε για τους οκνούς! Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία εξέρχεται καθημαγμένη και έμφοβη απο την πολυετή βάσανο της οικονομικής κρίσης ,έντρομη και αγωνιώδης, απο την σαρωτική επέλαση της πανδημίας και των ανθρώπινων απωλειών ,είναι επιβεβλημένο τώρα, να επιστρέψει η φρόνηση και η αλληλεγγύη!
Τί άλλο άραγε απέμεινε, στον ζοφερό κόσμο των κρίσεων και της παραφροσύνης , να προσφέρουν οι φορείς και οι κυβερνήσεις , απο το να κύπτουν με κατανόηση και αρρωγή πανω απ τούς ανθρώπους με τις αυξημένες ανάγκες;
Με την σημερινή μας παρέμβαση καλούμε τους υπευθύνους να δράσουν! Αμεσα, αποφασιστικά, σταθερά! “Κόσμος μεν ούν βασιλέως , αρεταί πάσαι.Φρόνησις δε απασών βασιλικωτέρα!” Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις κυβερνήσεις και ιδίως για τους φορείς της Αυτοδιοίκησης! Διαφορετικά θα αναφωνήσουμε τα του Αθήναιου ρηθέντα και αναφωνηθέντα! “Και μη περιίδωμεν άνδρες Αθηναίοι,τα ιερά κεκλεισμένα,αυχμώντα δε τα γυμνάσια ,το θέατρον ανεκκλησίαστον, άφωνα δε τα δικαστήρια!Και την θεών χρησμοίς καθοσιωμένην Πνύκαν, αφηρημένην του Δήμου! Μή περιίδωμεν, την ιεράν του Ιάκχου φωνήν κατασεσιγασμένην,…των φιλοσόφων τας διατριβάς αφώνους!” Οτι πιο σπουδαίο έχει απομείνει από τον σύγχρονο πολιτισμό είναι αυτές οι στέγες , αυτά τα ιερά! Ιδρύματα, Δομές , Χαμόγελα του Παιδιού , Κιβωτοί! Αυτά απέμειναν!

Για την Ν.Ε ο Α Γραμματέας Κλεισιάρης Κώστας