Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Ψαχτήρι».. Σχετικά με το δημογραφικό στα Γρεβενά.

Με αφορμή τα τελευταία στοιχεία που παρουσιάσαμε για το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα στην περιοχή μας και την ανάγκη στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας ψάξαμε και βρήκαμε ότι το 2000, ο Δήμος Γρεβενών για να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια και να συμβάλει με το τρόπο του στο δημογραφικό πρόβλημα, αλλά να στηρίξει και την ντόπια οικονομία, έτρεξε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα.
Μέχρι ένα εκατομμύριο δραχμές (τότε εθνικό νόμισμα), αν προσκόμιζε η πολύτεκνη οικογένεια αποδείξεις από καταναλωτικά προϊόντα από επιχειρήσεις του Δήμου Γρεβενών με έκπτωση 20%, ο Δήμος Γρεβενών επιδοτούσε άλλα 30% την κάθε οικογένεια. Επέστρεφε δηλαδή 300.000 δραχμές. Αποτέλεσμα η κάθε πολύτεκνη οικογένεια εξοικονομούσε 500.000 δραχμές. Ετσι δημιουργούνται πολιτικές που συμβάλουν στην λύση του προβλήματος.
Για την ιστορία το πρόγραμμα έτρεξε επί δημαρχίας Σάκη Ζιώγα και ήταν ιδέα του τότε αντιδημάρχου οικονομικών Κώστα Καναβού ο οποίος βρήκε και τους ανάλογους πόρους!
Είχε προηγηθεί μία συμφωνία του Δήμου με τον εμπορικό σύλλογο για μέιωση 20% από όσους επιχειρηματίες ήθελαν να μπουν στο πρόγραμμα. Αργότερα προστέθηκαν και τα φροντιστήρια της πόλης στο πρόγραμμα ώστε να ανακουφιστούν οι πολύτεκνες οικογένειες από σημαντικό μέρος των διδάκτρων.