Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Γρεβενών

Σύλλογος εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Γρεβενών

“Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα και δεν αντιδράς, περίμενε η φωτιά να έρθει και στο δικό σου, τότε όμως δεν θα έχεις γείτονα για να ζητήσεις βοήθεια”

Ο Σύλλογος εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ Γρεβενών, με απόφαση της Γεν. Συνέλευσής του, αποφάσισε…

μια σειρά κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Σκοπός μας δεν είναι η ταλαιπωρία των δημοτών, αλλά η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

  Στη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, της από 19-6-2013 της ΕΛΣΤΑΤ, η Δυτική Μακεδονία έχει την δυσάρεστη πρωτιά Πανελλαδικά σε ποσοστά ανεργίας τα οποία αγγίζουν το 32,3%

  Οι απολύσεις – ανθρωποθυσίες που εξήγγειλε η Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνδυασμό με τις απολύσεις εξπρές στην Εκπαίδευση, θα έχουν άμεση επίπτωση στην οικονομική και ευρωστία της κοινωνίας των Γρεβενών, καθώς θα πληγεί άμεσα κάθε μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας των Γρεβενιωτών συμπολιτών μας, με την μείωση της αγοραστικής ικανότητας του πληθυσμού του Νομού Γρεβενών. Επιπτώσεις απτές και άμεσες στον παραγωγικό, μεταποιητικό, εμπορικό και βιοτεχνικό κλάδο. Επιπτώσεις ανεξέλεγκτες σε ότι αφορά το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο του Νομού μας.  

            Στα Γρεβενά δεν μας περισσεύει πλέον κανείς.

Καλούμε

* Τον απλό Γρεβενιώτη Πολίτη, τους Αγρότες, τους Παραγωγούς,  τους Εμποροβιοτέχνες, τους ιδιοκτήτες καφετεριών – ειδών εστίασης και συναφών επαγγελμάτων, να κατανοήσουν, να δικαιολογήσουν τις κινητοποιήσεις μας και να σταθούν αλληλέγγυοι και αρωγοί στον δίκαιο αγώνα μας. 

* Τις Δημοτικές Αρχές Γρεβενών και Δεσκάτης να συμπαρασταθούν, έμπρακτα, με αποφάσεις των Δ.Σ., κλείσιμο των Δήμων, δημοσιοποίηση των απόψεών τους.

*  Τον Αντιπεριφερειάρχη να πάρει θέση κατά των απολύσεων

* Τον Βουλευτή του Νομού, να αντιταχθεί στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου “καρμανιόλα¨ για τους ΟΤΑ και γενικότερα για το Δημόσιο.