Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν

         Η φωτογραφία πάρθηκε από την πρώτη στροφή στην κατωφέρεια, που ξεκινάει 1 km περίπου από τον κόμβο του Ταξιάρχη , επί της παλαιάς Ε.Ο. Γρεβενών – Κοζάνης. Όσοι χρησιμοποιούν την παλαιά Ε.Ο. , όταν περνούν από το σημείο αυτό , βλέπουν έναν τεράστιο βράχο να δεσπόζει ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους βράχους σε μια απότομη πλαγιά. Κάτω ακριβώς από τη στροφή του δρόμου αυτού περνάει η Εγνατία Οδός.

       Η άποψή μου είναι ότι σε περίπτωση ισχυρού σεισμού ή ισχυρών βροχοπτώσεων ο τεράστιος βράχος, που τον συγκρατεί ένα μικρό βραχάκι σαν υπομόχλιο και άρα βρίσκεται σε << ασταθή ισορροπία>> , υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κατρακυλήσει στο οδόστρωμα συνθλίβοντας τα κιγκλιδώματα και να καταλήξει στην Εγνατία Οδό, πέφτοντας από μεγάλο ύψος.

       Εάν η άποψη αυτή είναι υπερβολική για κάποιους , ας μας πει ένας Μηχανικός   της Αρμόδιας Υπηρεσίας , ποια μελέτη αιτιολογεί την <<ευσταθή ισορροπία >> του τεράστιου βράχου , που επί τόσα χρόνια τώρα << καιροφυλακτεί >> και περιμένει τον επόμενο μεγάλο σεισμό ;

       Σε περίπτωση που υπογράφει κάποιος τέτοια μελέτη , ας αναλάβει ταυτόχρονα και τις ευθύνες εκ των προτέρων , σε περίπτωση που << ο βράχος του Σισύφου >> κατρακυλήσει.

       Τι προτείνετε λοιπόν κύριοι αρμόδιοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας : Το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν ;

                           Ένας κάτοικος του πρώην Δήμου Ηρακλεωτών.