Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

“Ενσυνείδητης Ηγεσίας” οργανισμού νεολαίας για το Δήμο Δεσκάτης

“”Μια κοινότητα μοιάζει με καράβι, όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πιάσουν το τιμόνι.”
 
Με αυτά τα λόγια του Χένρικ Ίψεν (νορβηγός θεατρικός συγγραφέας) και εκ μέρους του οργανισμού νεολαίας “GO Alive” θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο για την Ενσυνείδητη Ηγεσία που θα πραγματοποιηθεί στο δήμο των Δεσκάτης.
 
1. Ο οργανισμός μας
Οργανισμός Νεολαίας «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Ενδυνάμωση, Ενσυνειδητότητα και Ευεξία της Νεολαίας» με τον διακριτικό τίτλο στα λατινικά «GO Alive» αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.
 
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες εδώ: https://goalive.eu/go-alive-ngo/
 
2. Περιγραφή του σχεδίου
ΘΕΜΑ
Ενσυνείδητη Ηγεσία – Mindful Leadership
 
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Δήμοι της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας (Το συγκεκριμένο εργαστήριο αφορά τον δήμο Δεσκάτης και πρόκειται να υλοποιηθεί διαδικτυακά)
 
ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Κυριακή 23.1.2022, ώρα 18.00-20.30
 
ΜΕΘΟΔΟΣ
Βιωματική / Μη τυπική μάθηση
 
ΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ;
✔ Υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο εντός του Δήμου Εορδαίας (π.χ. εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, σχετικοί θεματικοί αντιδήμαρχοι)
ή
✔ Οι άνθρωποι που ασκούν ηγετικά καθήκοντα καθ’ οποιονδήποτε τρόπο στις τοπικές κοινωνίες (π.χ. υψηλά ιστάμενοι ιερείς, πρόεδροι τοπικών αθλητικών, επιχειρηματικών και αθλητικών συλλόγων, επιχειρηματίες, διευθυντές από τα τοπικά σχολεία).
ή
✔Νέοι και νέες, 17 – 30 ετών, από αυτές τις τοπικές κοινωνίες που θέλουν να συνεργαστούν με άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων
 
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Όσον αφορά την Ενσυνειδητότητα (Mindfullness), αυτή αποτελεί βασικό παράγοντα προσωπικής, επαγγελματικής και ηγετικής επιτυχίας, όπως έχει αναπτυχθεί από τον ψυχολόγο Daniel Goleman. Μέσα από την ανάπτυξη της ενσυνειδητότητας, καλλιεργείται η ψυχραιμία, η αναγνώριση των ερχόμενων και των παρεχόμενων και όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν όχι μόνο σε μια ξεκάθαρη κατανόηση των δυνάμεων μας, αλλά και σε μια αίσθηση σταθερότητας απέναντι στις καταστάσεις, καθώς θα βελτιώνεται η συγκέντρωση, η διαύγεια και η κριτική σκέψη, ενώ παράλληλα καλλιεργείται η συμπόνια.
 
ΣΤΟΧΟΣ
Η ενδυνάμωση του κάθε ατόμου που έχει ηγετικό ρόλο στην τοπική κοινωνία, την ενδυνάμωση του οργανισμού που εκπροσωπεί και διοικεί, και ως τελικό αποδέκτη αυτής, την ανάπτυξη της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται.
 
Το σχέδιο “Ενσυνείδητη Ηγεσία – Mindful Leadership” υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
 
3. Αίτηση
Την περιγραφή του σχεδίου και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να τη βρείτε εδώ: https://forms.gle/jET367uDq7WAGUeG7
H συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητη πριν τη συμμετοχή σας με στόχο να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το εργαστήριο.
 
Εκδήλωση στο facebook: https://fb.me/e/2ZQjoHrgp
 
Παρακαλούμε συμπληρώσετε την αίτηση σας έως και την Παρασκευή 21/01/2022. Λόγω του διαδραστικού και βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος του zoom για να συμμετέχετε στην τηλε-συνδιάσκεψη, αφού συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής.
 
Θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε την αίτηση σας.
 
Με εκτίμηση,
 
η ομάδα GO Alive