Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕ Γρεβενών: Σχέδιο για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Γρεβενών.

Τις τελευταίες μέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία από την μελέτη που παρουσιάστηκε στο ΔΣ Κοζάνης, η οποία και εκπονήθηκε για το Δήμο Κοζάνης. Η μελέτη αφορά στην αναδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Με βάση τα συμπεράσματα της μελέτης προβλέπεται, η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη με την ταυτόχρονη μετατροπή των υπολοίπων της Περιφέρειας σε μια μορφή Κέντρων Υγείας. Για τα Γρεβενά προβλέπει την κατάργηση των κλινικών, εκτός της μονάδας τεχνητού νεφρού, των εργαστηρίων και την ύπαρξη μόνο κλινών ημερήσιας φροντίδας. Επίσης η στελέχωση του νέου νοσοκομείου με προσωπικό αλλά και εξοπλισμό δεν θα γίνει με νέες προσλήψεις και αγορές, αλλά με τη μεταφορά από τα υφιστάμενα.
Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του Δήμου Κοζάνης για ένα νέο νοσοκομείο, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε την ανέγερση του πάνω στα ερείπια του δικού μας και των υπολοίπων της Περιφέρειας. Τα υπόγεια σχέδια του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση της υγείας μέσα από συγχωνεύσεις, για να αποφέρουν κέρδος στους επενδυτές, θα μας βρουν απέναντι. Για μας η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπαίνει στη ζυγαριά του κέρδους.
Καλούμε όλους τους φορείς των Γρεβενών να λάβουν γνώση της κατάστασης, να πάρουν θέση και όλοι μαζί να αποκρούσουμε τα επαίσχυντα αυτά σχέδια.

Τομέας Υγείας
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
ΠΕ Γρεβενών