Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Τι μας προσβάλλει περισσότερο τα μέτρα περί του covid ή ο Αυγενάκης;

Στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών η Λαϊκή Συσπείρωση για μια ακόμη φορά έθεσε ως θέμα προ ημερησίας διάταξης την δραματική αύξηση των κρουσμάτων στα Γρεβενά και την ανάγκη να βγει ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο που να καταδικάζει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, που για μια ακόμη φορά αποθεώνει την ατομική ευθύνη και τις ενέργειες από την πλευρά του δήμου στην κατεύθυνση να παρθούν μέτρα για την πραγματική προστασία του λαού.
Η απογείωση των κρουσμάτων, με ό,τι πιθανά ακολουθήσει σε νοσηλείες και θανάτους, από μόνη της επιβάλλει:
1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό
2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
3. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
4. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ
5. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
Καμιά παράταξη και κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν πήρε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Είχαμε σοβαρότερο ζήτημα να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. Την απαξιωτική συμπεριφορά, που ίσως έτσι να είναι, του Υφυπουργού Αθλητισμού και πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο γιατί έκανε δηλώσεις για το μέλλον του χιονοδρομικού χωρίς να τον συναντήσει. Εμείς τοποθετηθήκαμε ότι δε θα συμφωνήσουμε στην έκδοση του συγκεκριμένου ψηφίσματος γιατί αφορά ενδοοικογενειακές αντιπαραθέσεις στου κόλπους της ΝΔ και όχι την ουσία. Γιατί στην ουσία των δηλώσεων Αυγενάκη την ιδιωτικοποίηση του χιονοδρομικού συμφωνούν όλοι. Υπουργός, Βουλευτής, Δήμαρχος, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι σύμφωνα με τις δηλώσεις τους ή με τη σιωπή τους αφού δεν πήραν θέση επί του συγκεκριμένου είναι σύμφωνοι με την ιδιωτικοποίηση.
Γρεβενά, 30 Δεκέμβρη