Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ολοκληρώθηκε το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης μας που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 20/11/21 2021 με τη συμμετοχή τάξεων όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης μας, καθώς και των δημοτικών Κιβωτού, Κνίδης, Κρανιάς, Μεγάρου, Φελλίου.
Μέσα από τις σελίδες των βιβλίων βυθιστήκαμε στις εικόνες και τα κείμενα τους, ταξιδέψαμε νοερά στις όμορφες ημέρες των Χριστουγέννων και απολαύσαμε τα τρυφερά μηνύματα τους. Νιώσαμε δυνατά και όμορφα συναισθήματα όπως η αγάπη, η διάθεση για προσφορά, η αλληλεγγύη, η ευγένεια και η ελπίδα που αποτελούν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς τους για το πώς θα ήθελαν να είναι οι σχέσεις των ανθρώπων, τα σχολεία τους, το περιβάλλον και τόσα άλλα.
Με όρεξη και φαντασία κατασκεύασαν όμορφες καρτούλες με θερμές ευχές, για να τις προσφέρουν στα οικεία τους πρόσωπα. Δημιούργησαν ευφάνταστους πίνακες με φυσικά υλικά του δάσους ζωντανεύοντας το τέλος μιας ιστορίας. Έδωσαν μορφή σε ένα απλό κομμάτι από ξύλο κατασκευάζοντας έναν ήρωα που θα τους θυμίζει πως οι στόχοι μας ακόμα κι αν φαντάζουν ακατόρθωτοι είναι εφικτοί χάρη στη διαρκή προσπάθεια. Στολίσανε μικρά και ξεχωριστά δεντράκια και στα κλαδιά τους κρύψανε χριστουγεννιάτικα μηνύματα τυλιγμένα σε χαρτί. Έφτιαξαν το κάδρο των ευχών για το πώς θα ήθελαν να είναι ο κόσμος. Έγραψαν πάνω σε ξύλινες καρδιές τι σημαίνει για αυτά η λέξη αγάπη και που τη συναντούν καθημερινά.
Κάναμε ένα υπέροχο ταξίδι στις μελωδίες των Χριστουγέννων, που γλύκανε τις καρδιές μας με τη συνδρομή των μαθητών της ορχήστρας ευρωπαϊκής μουσικής από το Μουσικό Γυμνάσιο Σιάτιστας. Παρόλο που η δράση ήταν διαδικτυακή, η μουσική μας ένωσε και μας έφερε τόσο κοντά! Στη συνέχεια το κάθε σχολείο που συμμετείχε στη δράση έφτιαξε το αλφαβητάρι της μουσικής και με περίτεχνα ξύλινα μουσικά όργανα τα παιδιά κλήθηκαν να κατασκευάσουν κάρτες μέσα στις οποίες έγραψαν τι σημαίνει για αυτά μουσική.
Ευχαριστούμε ολόψυχα τους μαθητές που συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς και τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων για την άψογη συνεργασία και το αμείωτο ενδιαφέρον τους για τις δράσεις της βιβλιοθήκης.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Σιάτιστας για την υπέροχη μουσική χριστουγεννιάτικη παράσταση, την ακούραστη και εμπνευσμένη μαέστρο Νικολέτα Παπάζογλου, τον διευθυντή του σχολείου Χρήστο Κουτσογιώτα καθώς την υποδιευθύντρια του σχολείου Μαρία Κουζιάκη, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και υλοποίησαν με ενθουσιασμό την ιδέα μας .
Επίσης θερμές ευχαριστίες στη ζωγράφο Δήμητρα Μπαζούκη για τα σκίτσα των παραμυθιών που ετοίμασε για τις δράσεις.
Για μια ακόμα χρονιά και ύστερα από μια μικρή απουσία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε ξεχωριστές στιγμές και να κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα από την δυσχερή καθημερινότητά μας. Αυτές οι πρωτοβουλίες ζεσταίνουν τις καρδιές μας και τις γεμίζουν με αισιοδοξία, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αγάπη, όρεξη, μεράκι, δημιουργικότητα και διάθεση για προσφορά.
Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με υγεία, αγάπη, ελπίδα και πολλές αναγνώσεις.