Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κλειστοί σε όλη την Ελλάδα οι Δήμοι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

Κλειστός θα μείνει αύριο Δευτέρα 8 Ιουλίου και ο δήμος Γρεβενών , με εξαίρεση τις κοινωνικο – προνοιακές δομές, ύστερα από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ,  Κ. Ασκούνη κατά τη διάρκεια  της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ για να μείνουν κλειστοί οι δήμοι όλης της χώρας πλην των κοινωνικο – προνοιακών δομών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Τρόικα η οποία …

προβλέπει έως το τέλος Ιουλίου, να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπ. Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης. Στη συνέχεια, για το ερχόμενο δίμηνο Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί.  Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση να καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.

 

 

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Κλειστός την Δευτέρα 8/7 και ο Δήμος Γρεβενών

 

Σε συνέχεια της απόφασης που λήφθηκε σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία όλοι οι δήμοι της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου – με εξαίρεση τις κοινωνικό – προνοιακές δομές – γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος Γρεβενών, δεν θα λειτουργήσει αύριο Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013. 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

Η οριστική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει την απόλυση, μέσω διαθεσιμότητας, σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, 6.500 εργαζόμενων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι απολύσεις αυτές θα προέλθουν από τους Σχολικούς Φύλακες, Δημοτικούς Αστυνομικούς και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δεν προσδιορίζονται ακριβώς.

 

Είναι πλέον κατανοητό και στον πιο δύσπιστο συνάδελφο ότι οι διαθεσιμότητες-απολύσεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί και δεν πρέπει λοιπόν να μείνει αναπάντητη η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης.

 

Αυτοί θέλουν με την προπαγάνδα τους να μας διαιρέσουν και να μας τρομοκρατήσουν. Εμείς τους λέμε ότι δεν θα το πετύχουν. Θα παλέψουμε με όπλο τον κοινό ενωτικό, δυναμικό, αποφασιστικό και τίμιο αγώνα μας.

 

Γι΄ αυτό, αγνοώντας την προπαγάνδα των πληρωμένων δημοσιογράφων και των εργολάβων των Μ.Μ.Ε. ότι, δεν θα απολυθεί κανείς και μέσω της διαδικασίας της αξιολόγησης θα μεταφερθούν στην Ελληνική Αστυνομία ή σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα πρέπει ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Από αυτό τον αγώνα δεν πρέπει και δεν μπορεί να λείψει κανένας μας.

 

Σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου υπήρξε η μαζική παρουσία εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των υπηρεσιών των Δήμων τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, πλην των Κοινωνικών Δομών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μονομερή απόφαση της κυβέρνησης να «ακρωτηριάσει» την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 από τις 12.00 μ.μ. συμμετέχουμε μαζικά στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για όσες υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοιχτές.

 

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες για τις επιπτώσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης και οργανώνουμε τη μαζική παρουσία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

 

Οι φασιστικές, αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης θα ανατραπούν στην πράξη μόνο από τον ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα μας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην απόλυση και στην ανεργία και τους Ο.Τ.Α. στην πλήρη διάλυση.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

        Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος                Γιάννης Τσούνης