Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Δήμος Γρεβενών: Οι Μουσικοί Δρόμοι «ζωντάνεψαν» την πόλη

– 14 καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους και τραγούδησαν για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”

Τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους άφησε για μια ακόμη χρονιά η κεντρική πολιτιστική εκδήλωση των Μουσικών Δρόμων που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Γρεβενών στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021”.

Συνολικά 14 καλλιτέχνες, μοιρασμένοι σε 6 διαφορετικά σημεία, μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε μία υπαίθρια μουσική σκηνή καθώς είχε προηγηθεί η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Μακεδονομάχων και Φαρδυκάμπου όπου πεζοί και ποδηλάτες κινούνταν πλέον ελεύθερα μεταξύ των πλατειών Αιμιλιανού και Ελευθερίας.

Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο να αναδείξει τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η αλλαγή χρήσης ενός δρόμου ο οποίος από μηχανοκίνητης κυκλοφορίας μετατράπηκε με μιας σε ένα πράσινο πεδίο μετακίνησης, ενθαρρύνοντας την έννοια του δημόσιου χώρου και την καλλιέργεια του περιβαλλοντικού ήθους.

Μία δράση που πραγματικά ώθησε τους δημότες να αφήσουν το αυτοκίνητό τους και να περπατήσουν ή να ποδηλατήσουν στους Μουσικούς Δρόμους, συνεισφέροντας στην μείωση των ρύπων και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο το οποίο ξεκίνησε με τραγούδια και μελωδίες του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.      

 

 

Δείτε ακόμα