Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Δήλωση του βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης τους. Κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στη μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας….

 

Μια ημέρα όμως δεν αρκεί, ο αγώνας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών πρέπει να είναι αδιάκοπος με όπλα την παιδεία, την πρόληψη και την προαγωγή ηθικο-κοινωνικών αξιών που θωρακίζουν το άτομο απέναντι στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Παράλληλα είναι απαραίτητη η αποφασιστική συνεργασία από πλευράς κρατών και κυβερνήσεων και η οργάνωση ενός αποτελεσματικότερου σχεδίου καταπολέμησης της παράνομης διακίνηση τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι χρήστες είναι θύματα, είναι ασθενείς που χρειάζονται θεραπεία γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων αλλά και η θέληση της κοινωνίας να συμβάλει στην επανένταξη των εξαρτημένων από ουσίες στην κοινωνική ζωή.

Πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών κάθε ηλικίας συντελούν στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Συγχαίρω την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Γρεβενών και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Γρεβενών «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» για τη διοργάνωση του σπουδαίου διημέρου εκδηλώσεων υπέρ της πρόληψης αλλά και για τη γενικότερη προσφορά τους στην κατεύθυνση αυτή.

Παρόμοιες δράσεις συμβάλλουν στον αγώνα κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και βοηθούν, πάνω από όλα, τη νέα γενιά να αντιστέκεται σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον της.

 

Τιμολέων Κοψαχείλης

Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

Δείτε ακόμα