Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ: συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα Σωματεία των Εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11-09-2021, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και την πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ., που με αφορμή την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2022-2025 εντείνει την επίθεση της στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, , την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, τα ενοίκια έχουν γίνει απλησίαστα, το εισόδημα εξανεμίζεται, , οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών είναι προ των πυλών, ενώ την ίδια στιγμή στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης χαρίζουν δισεκατομμύρια στους λίγους και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και να παλέψουμε για:
• Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
• Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη, αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη.
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Επαναφορά της Κυριακής – αργίας σε όλους τους κλάδους
• Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες όπως για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, τις απολύσεις συνδικαλιστών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Καλούμε όσοι εργαζόμενοι και Σωματεία ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να το δηλώσουν έγκαιρα στον Πρόεδρο του Νομ. Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ (τηλ. 6979.229.550).
Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλύψει η ΑΔΕΔΥ
Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 11-09-2021 και ώρα 14.30 (2.30 μ.μ.) από την Πλατεία Ελευθερίας (Ρολόϊ) Γρεβενών.
Παρακαλούνται τα Α/θμια Σωματεία να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Λιάμπας Ανδ. Στέργιος Λέτσιος Θ. Χρήστος