Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το έργο «Επιστημονικό Αστρονομικό Πάρκο Ορλιακα»

Συνάντηση με τον Καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και Ερευνητή της NASA, κ. Θανάση Οικονόμου, συνοδευόμενο από τον Σύμβουλο Ανάπτυξης, κ . Σπύρο Κάνουρα είχε πρόσφατα η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, κ. Καλλιόπη Κυριακίδου, στο γραφεία της Π.Ε. Καστοριάς.
Το θέμα της συνάντησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Επιστημονικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα, που χωροθετείται στην ΠΕ Γρεβενών, στο όρος Ζιάκα, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Δυτικομακεδόνα επιφανούς επιστήμονα.
Κοινή διαπίστωση της συζήτησης, ήταν η σπουδαιότητα του εν λόγω έργου για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αφού το Πάρκο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για επιστημονική έρευνα και συνεργασίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς θα προκαλέσει και αύξηση της επισκεψιμότητας, λειτουργώντας ως πόλος έλξης τουρισμού και ευρύτερων επενδύσεων.
Οι κύριοι Οικονόμου και Κάνουρας, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την μέχρι τώρα συνεργασία με την κ. Κυριακίδου και αναφέρθηκαν στην απαράμιλλη ομορφιά της πόλης μας, που ήταν και ο λόγος που επέλεξαν η συγκεκριμένη συνάντηση να γίνει στην Καστοριά, αν και το έργο αφορά περιοχή των Γρεβενών.
Σίγουρα όμως αφορά και την Καστοριά μιας και τέτοια έργα, δρουν συνδυαστικά προς όφελος του συνόλου της Περιφέρειας.
Εκ του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος.

Δείτε ακόμα