Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γρεβενιώτισσα η Yφυπουργός Υγείας.

Μια Ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλασσε ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, αφού η Γρεβενιώτισσα Ζέτα Μακρή αναλαμβάνει τα καθήκοντα της υφυπουργού Υγείας  μετά την απόφαση της Σοφίας Βούλτεψη να μην αποδεχθεί την θέση δίπλα στον νέο υπουργό Υγείας.

Η Ζέττα Μακρή είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας

Έχει δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τονΚωνσταντίνο, φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Eίναι Δικηγόρος παρ΄  Αρείω Πάγω. Μιλάει αγγλικά,γαλλικά και γερμανικά. 

Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Το 1984 εξελέγη στο νέο, τότε,  θεσμό τουΣυνοικιακού Συμβουλίου Μεταμορφώσεως και διετέλεσε υπεύθυνη του επιστημονικού τομέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλεγόταν συνεχώς, και μάλιστα πρώτη σε ψήφους, σύμβουλος της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ.Β. κατά την  τριετία 1996 – 1999.    

Στις εθνικές εκλογές του 2000 και του 2004 εξελέγη Βουλευτής Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής της θητείας  διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και  Δικαιοσύνης. Παράλληλα υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ και  της Εξεταστικής Επιτροπής για Εξοπλιστικά Προγράμματα TORMI I. 

Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ, κ. Αντώνη ΣαμαράΑναπληρώτρια  Γραμματέας Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ. Aπό τον Ιανουάριο του 2011 είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας  Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Συμμετείχε,  στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010  στο Δήμο Βόλου ως επικεφαλής του Συνδυασμού ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ και από 1η  Ιανουαρίου 2011 είναιεπικεφαλής της μείζονος Μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου.

Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση. Είναι μέλος  μεταξύ των άλλων τουΣυμβουλίου «Προστασίας  Κακοποιημένων & Παραμελημένων Ατόμων», των«Φίλων της Αγάπης», των «Φίλων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου», του «Σοροπτιμιστικού Ομίλου», του «Ομίλου ΖΟΝΤΑ» και του «Σκοπευτικού Συλλόγου». Στις 5/6/2008 ανακοίνωσε την ίδρυση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Η Σιωπή δεν είναι Οικολογική». 

Με συνεντεύξεις και εμφανίσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  έχει στηρίξει τις πολιτικές και κοινωνικές της θέσεις και τις θέσεις του κόμματος της. Πολλά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο της χώρας μας.