Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Καταγγελία γονέων: Ζητούμε ανθρώπινες συνθήκες μεταφοράς των παιδιών μας στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έγινε γνωστό, ότι τα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, θα μεταφέρονται στο μουσικό σχολείο Σιάτιστας, όπου και φοιτούν, με λεωφορείο, το οποίο θα παραλαμβάνει τα παιδιά από το ΚΤΕΛ Γρεβενών. Προς το ΚΤΕΛ Γρεβενών, τα παιδιά μας, θα μεταφέρονται με ταξί. Στην επιστροφή και πάλι τα παιδιά θα μεταφέρονται  με λεωφορείο, προς το ΚΤΕΛ από τη Σιάτιστα και στη συνέχεια με ταξί προς την κατοικία τους.

Σύμφωνα,  με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, για να μπορέσει ένα παιδί που ζει στα χωριά των Γρεβενών, να φοιτήσει σε  μουσικό σχολείο, θα πρέπει να ταξιδεύει καθημερινά 4 ώρες (πήγαινε – έλα), να ξυπνάει από τις 5.30 με 6.00 το πρωί, να ταξιδέψει συνολικά δύο ώρες, για να πάει στο σχολείο του και το απόγευμα να ταξιδέψει άλλες δύο ώρες για να επιστρέψει.

Συγχρόνως, τα παιδιά, που ζουν στα Γρεβενά, θα πρέπει επίσης να ξυπνάνε πολύ πρωί σε σχέση με τα υπόλοιπα της ηλικίας τους, να μεταβαίνουν με τα πόδια στο νέο ΚΤΕΛ, εφόσον οι γονείς εργάζονται,  έξω από την πόλη (απόσταση τριών χιλιομέτρων από τις οικίες των παιδιών)  και στην επιστροφή, να επιστρέφουν και πάλι με τα πόδια σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου και κατοικούν, δημιουργώντας,  με τον τρόπο αυτό  συνθήκες πολύωρης παρουσίας των παιδιών, εκτός σχολείου ή σπιτιού, μακριά από την επιτήρηση εκπαιδευτικών ή γονέων και σε χώρους, όπου μπορούν να συναναστραφούν με πλη0ώρα κόσμου και να έρθουν σε μη αναγκαία επαφή με άγνωστο κόσμο.

Ο προγραμματισμός αυτός, ο οποίος έχει ως προφανές κίνητρο, αποκλειστικά, τη μείωση του κόστους μεταφοράς, οδηγεί σε πλήρη σωματική και ψυχική εξαθλίωση των παιδιών και τελικώς, δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για ανήλικα παιδιά,  μετατρέπει τα όνειρα και το μεράκι τους σε τιμωρία και βασανιστήριο, όταν την ίδια στιγμή άλλα παιδιά μπορούν να φοιτούν σε ένα μουσικό σχολείο, με πολύ καλύτερες και ξεκούραστες συνθήκες.

Διεκδικούμε το δικαίωμα, τα παιδιά μας, να φοιτήσουν στο σχολείο της επιλογής τους.
Διεκδικούμε το δικαίωμα, τα παιδιά μας, να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση,  με αξιοπρεπείς συνθήκες.
Η Περιφέρεια, έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταφοράς, των παιδιών μας,  με ΔΧ οχήματα ταξί,  τα οποία θα παραλαμβάνουν τα παιδιά μας, από τις οικίες τους και θα τα επιστρέφουν σε αυτά, διασφαλίζοντας την ποιότητα της μετακίνησης τους και την ασφάλεια τους.
Εξάλλου, τα περισσότερα παιδιά, από χωριά των Γρεβενών, μεταφέρονται με οχήματα ΔΧ ταξί, τα οποία παραλαμβάνουν τους μαθητές, από τα σπίτια τους και τα επιστρέφουν σε αυτά.

Τα δικά μας παιδιά δεν είναι, ενός κατώτερου θεού.

Δυστυχώς, η επιμονή της Περιφέρειας σε αυτόν τον τρόπο μεταφοράς,  θα  οδηγήσει στη διακοπή των παιδιών μας, από τη φοίτηση τους,  στο μουσικό σχολείο της Σιάτιστας.

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Οι γονείς

Δείτε ακόμα

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ