Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

 
Για ακόμη μια μέρα ολόκληρη η χώρα καίγεται, με ανεξέλεγκτες εστίες φωτιάς που διαρκώς αναζωπυρώνονται. Σε 4 ημέρες τεράστιες εκτάσεις δασών (60.000 στρέμματα!) χάθηκαν στις φλόγες στη Βαρυμπόμπη, τη Δροσοπηγή προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και το Κρυονέρι, στην Εύβοια, την Μεσσηνία, την Ηλεία, τα Γρεβενά, τη Φωκίδα, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Κω, τη Ρόδο, τη Λακωνία, την Κρήτη. Μέσα στο 2021 πάνω από 124.000 στρέμματα υπολογίζεται ότι έχουν καεί! 
 
ΜΕΤΡΑ/ΜΕΣΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ
Σε ημέρες με καύσωνα και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών, ο κρατικός σχεδιασμός εξαντλήθηκε στην διαταγή της εκκένωσης, στην αδιαφορία μέχρι να είναι αργά και στην χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης για την αποσιώση των ευθυνών και του μεγέθους της καταστροφής. Ο αριθμός των πυροσβεστών και των πυροσβεστικών οχημάτων είναι τραγικά λίγος για τις ανάγκες της χώρας, ενώ ο εξοπλισμός πυρόσβεσης και προστασίας απαρχαιωμένος.  Μετά την μη ανανέωση ,πέρυσι τέτοιον καιρό, των 5000 εργαζόμενων στη δασοπροστασία η πρόληψη  είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη, με αποψιλωμένη τη δασική υπηρεσία, χωρίς επιστημονικό προσωπικό και μέσα για έναν σοβαρό προληπτικό σχεδιασμό, χωρίς προσωπικό για τον καθαρισμό των δασών, την αποψίλωση, τη διάνοιξη μονοπατιών και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, υπό συνθήκες αναμενόμενου καύσωνα και ανομβρίας. 
 
ΕΥΘΥΝΕΣ
Για την τραγική εξέλιξη των πυρκαγιών υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες.Οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις των περασμένων ετών με εξέχουσα βέβαια τη θέση της τωρινής. Η κυνική κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη μία μοιράζεται τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, από την άλλη συνειδητά επέλεξε να αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη απέναντι σε έναν κίνδυνο  για τον οποίο μας προειδοποιούν εδώ και βδομάδες. Γι αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι ζήτημα ανικανότητας αλλά συνειδητής εγκληματικής πολιτικής. Συνειδητά ψήφισε τον αντι-περιβαλλοντικό νόμο Χατζηδάκη που αντιμετωπίζει τα δάση ως επενδυτικά φιλέτα στις υπηρεσίες των κτηματομεσιτών και του ενεργειακού λόμπι των ΑΠΕ που είναι οι πραγματικόι εμπρηστές αυτού του τόπου. Συνειδητά δεν ανανέωσε τον εξοπλισμό της πυροσβεστικής, αλλά επένδυσε σε αστυνομικούς στόλους. Συνειδητά αντιμετωπίζει τη πολιτική προστασία ως μία ακόμη κατασταλτική μηχανή. Συνειδητά λειτουργούν ακόμη και τώρα, χωρίς ντροπή, ως τυμβωρύχοι επιχειρώντας να αποσπάσουν πολιτική υπεραξία συγκρίνοντας τη παρούσα καταστροφή από την ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι. Την ίδια ώρα που επιβράβευσαν και προήγαγαν υψηλόβαθμα στελέχη της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, που κατηγορούνταν για το Μάτι, δημιουργώντας εφιαλτικές υπόνοιες στη κοινωνία . 
Οι ευθύνες βαραίνουν και την πλέον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κ. Σακελλαροπούλου που ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ στο ΣΤΕ ψηφίστηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία μπορεί να εγκριθεί επέμβαση σε καμένη έκταση που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα  «για την εκτέλεση σημαντικών δημοσίων έργων και έργων υποδομής, μεταξύ των οποίων οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. και τα συνοδά έργα».
 
ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
  Εξοργιζόμαστε όταν αυτοί που προκαλούν (ή ακόμη και αρνούνται) την κλιματική κρίση, σήμερα την επικαλούνται ως δικαιολογία και αναπόφευκτη πραγματικότητα για την επιλογή τους να αφήσουν τη χώρα εκθέτη στο έλεος των πυρκαγιών. Αυτές οι ελλείψεις δεν ήταν αναπόφευκτες και ο ανθρωπογενής παράγοντας με καθοριστικό τον ρόλο της πολιτείας είναι ο κύριος υπεύθυνος των πυρκαγιών,παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών.  
Η ίδια η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια επενδύει εκατομμύρια αποκλειστικά στην καταστολή, στον περιορισμό των ελευθεριών, και τη δωροδοκία των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ (75.000.000)για να μην εκτίθεται η πολιτική της. Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις  σε αστυνομικούς καινούργια οχήματα, κατασταλτικό εξοπλισμό και υπερσύγχρονα μέσα παρακολούθησης των πολιτών. Πάνω από 30.000.000 ευρώ θα δαπανηθούν μόνο για το χουντικής εμπνεύσεως σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Αντίστοιχα, δισεκατομμύρια δαπανήθηκαν ήδη από την κυβέρνηση σε  στρατιωτικούς και πολεμικούς εξοπλισμούς ή δόθηκαν δωράκι σε φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις βιομήχανων και ”εξέχουσων” εταιρειών όπως η Aegean και η Fraport . Την ίδια ώρα από τα 17.000.000 εκ. που ζήτησαν τα δασαρχεία για αντιπυρικά έργα τους πιστώθηκαν μόλις 1.700.000!
 
Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Την ίδια ακριβώς πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ ακολούθησαν στην υγεία εν μέσω πανδημίας, με τραγικές συνέπειες για το λαό και την υγεία του. Όσο αυτοί χτίζουν ένα αστυνομικό κράτος, δε θα μείνει ίχνος από τα δάση μας, ο λαός θα καταδικαστεί σε μια ζωή πνιγμένη στην ασφυξία. 
 
-Να μπούμε όλοι/ες μπροστά για την υπεράσπιση της φύσης, τον ορθό σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, για την πλήρη στήριξη των πυρόπληκτων! 
 
-Καμία αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα οικιστικά, επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Πλήρης προστασία της αναγέννησης του δάσους και προγράμματα αναδάσωσης όπου απαιτείται.Να οριστούν όλες οι καμμένες εκτάσεις με συνταγματική διάταξη αναδασωτέες.
 
-Να καταργηθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη, που απειλεί τις δασικές περιοχές και τις περιοχές NATURA. Να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες και να σταματήσει η οικοδόμηση και η εκμετάλλευση γης σε δασικές περιοχές. Ούτε ένα δέντρο λιγότερο σε πόλεις και οικισμούς, προστασία του πράσινου και δημιουργία πάρκων στον αστικό ιστό. 
 
-Άμεση ακύρωση των σχεδιασμών δημιουργίας και λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ). Όλα τα σχετικά κονδύλια να δοθούν για την ενίσχυση της πυροπροστασίας και την αναδάσωση/αποκατάσταση των δασικών περιοχών και των πυρόπληκτων.
 
-Αμεση ενίσχυση με προσλήψεις, εξοπλισμό και αναδιοργάνωση της δασοπροστασίας και της πολιτικής προστασίας στην κατεύθυνση ενίσχυσης της πρόληψης.
 
-Ανακατεύθυνση του πακτωλού των χρημάτων από την καταστολή, τον αυταρχισμό και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για την δασοπροστασία, την υγεία και άλλες κοινωνικά χρήσιμες υποδομές και υπηρεσίες.
 
 
Πρωτοβουλία ενάντια στην ”πράσινη ανάπτυξη” και τα αιολικά στα Γρεβενά
Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γρεβενών
 

Δείτε ακόμα