Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επίσκεψη του υφυπουργού περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά στην ΠΕ Γρεβενών «των ωραίων ορέων» (VIDEO)

 

 

Σήμερα, Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Ιωάννης Γιάτσιος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Αθανάσιος Φωλίνας, υποδέχθηκαν έναν αληθινό φίλο της Περιφέρειας, τον κύριο Γιώργο Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τα Γρεβενά, «ο όμορφος ο τόπος», τα Γρεβενά των «λιμνών και ορέων» αλλά και «των ωραίων ορέων» κατά τη μοναδική ρήση του Υφυπουργού, έχουν πλέον έναν ολοπρόθυμο συνεργάτη της Κυβέρνησης, που βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από κάθε ζήτημα της Περιφέρειας και ειδικά των Γρεβενών. Έτοιμος και χρηματοδοτικά προετοιμασμένος καθώς και ενημερωμένος από τις διαρκείς και ουσιαστικές επικοινωνίες της Περιφερειακής Αρχής, όχι μόνο συνηγόρησε στα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματά της αλλά προχώρησε με διάθεση ειλικρινή σε ανακοινώσεις που αφορούν όλη την Επικράτεια, από τα Γρεβενά.
Με κύριο άξονα πολιτικής δράσης το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιοποικιλότητα, έναν ανεκτίμητο θησαυρό, και στόχο τη μετάβαση της κοινωνίας σε ένα νέο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης με νέες θέσεις εργασίας, οριοθέτησε τους πυλώνες της, δηλαδή την πράσινη-βιολογική γεωργία, την προστασία των δασών, του φυσικού τοπίου και των υδάτινων πόρων, τη δημιουργία υδατοδρομίων, οικοτόπων και ενδιαιτημάτων.
Ανακοινώθηκε από τον Γιώργο Αμυρά η φιλόδοξη και ρεαλιστική νομοθετική μεταρρύθμιση που αφορά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και αντιμετωπίζει ζητήματα δασωθέντων αγρών, αρχικής χρήσης της γής, εκχερσωμένων πρώην δασικών εκτάσεων, χωρίς κόστος και αγωνία για τον πολίτη. Δεσμεύτηκε ότι το δάσος θα διαφυλαχθεί όπως και κάθε νόμιμο δικαίωμα επί της γής ούτως ώστε να τερματιστεί η χρόνια ομηρεία των πολιτών και να ενισχυθεί ο ιερός δεσμός του Έλληνα με τη γή του. Για τον λόγο αυτό, δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μισό ευρώ των επιδοτήσεων γεωργών και κτηνοτρόφων.
Δεσμεύτηκε επίσης για όμοια νομοθετική μεταρρύθμιση που λύνει οριστικά το πρόβλημα της ξύλευσης ατομικών αναγκών. Τέλος, ανακοινώθηκε το κολοσσιαίο έργο των Αναδασώσεων, η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για το «Γεωπάρκο Τηθύος», η εξέλιξη του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Γρεβενών.
Από καιρού τα Γρεβενά έχουν θέση στην καρδιά του Υφυπουργού και η εγκάρδια αυτή σχέση πρόκειται να αναζωογονείται σταθερά. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ