Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γρεβενών: για τιςκινητοποιήσεις των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των Δήμων

Στηρίζουμε τη στάση εργασίας 11:00-13:00 και τις ευρύτερες κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούν σήμερα, 30 Ιουνίου,οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ΙΔΟΧ στις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των Δήμων, στο πλαίσιο συγχρημαδοτούμενωνμε ευρωπαϊκούς πόρους προγραμμάτων. Οι εργαζόμενοι ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου, δεδομένου ότι καλύπτουν επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρόκειται για τους εργαζόμενους σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Κέντρα Κοινότητας, ΚοινωνικάΠαντοπωλεία και Φαρμακεία, Υπνωτήρια και ΔομέςΥποστήριξης Αστέγων.

Οι εργαζόμενοι σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς,προσλαμβάνονται με ετήσιες, ανανεούμενες συμβάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο τελικό σχέδιο του   ΕΣΠΑ 2014-15 που εγκρίθηκε το 2015, και στις μετέπειτα συμφωνίες με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που χρηματοδοτεί τις εν λόγω δράσεις, περιέλαβε ότι μετά τη λήξη της προγραμματικής περιόδου η βιωσιμότητα των δομών αυτών θα εξασφαλιστεί με την ένταξή τους στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ως οργανικών τους μονάδωνπου θα στελεχωθούν από τους εργαζομένους τουςσε θέσεις μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων.

Η ανάληψη, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα σε συνέργεια με το κεντρικό κράτος, των δράσεων φροντίδας στην κοινότητα για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, είναι αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διασφαλίζει την ανθεκτικότητα σε κοινωνικό, οικονομικό και περιφερειακό επίπεδο και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας. Δεδομένης της εξόδου από τα μνημόνια και της άρσης των δημοσιονομικών περιορισμών, η λύση αυτή είναι σήμερα απόλυτα εφικτή.

 

 

 

                                                                Τομέας Εργασιακών Θεμάτων

                                                                  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δείτε ακόμα