Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Δυτική Μακεδονία.

         Συναντήσεις με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και με όλους τους Διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ, Δημοσίων ΙΕΚ και των Εργαστηριακών Κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Βούτσινος.

         Συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη επισκέφθηκε χώρους της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε Δήμους και των τεσσάρων Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας πραγματοποιήθηκαν παρουσία των Δημάρχων στις αίθουσες των Δημαρχείων για λόγους Covid – 19.

            Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα. Σκοπός της επισκέψεως ήταν η επιτόπια διερεύνηση και συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και τους υπεύθυνους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, για τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών των ΕΠΑΛ και των ΙΕΚ και την επικαιροποίηση του Προγράμματος Σπουδών .

            Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έθεσε υπόψη τόσο της Υπουργού όσο και του κ. Βούτσινου την ανάγκη εισαγωγής νέων τομέων και ειδικοτήτων στα Προγράμματα Σπουδών των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, ώστε σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες, που θα προκύψουν με το νέο αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο που διαμορφώνεται κατά τη μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή.

            Ήδη στο πλαίσιο λειτουργίας ενός νέου θεσμικού οργάνου για τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε επίπεδο Περιφέρειας συγκεντρώθηκαν σχετικές προτάσεις για το σκοπό αυτόν.

           Ο κ. Γιώργος Βούτσινος επισκέφθηκε και χώρους του Πανεπιστημίου, ενώ συναντήθηκε και με τον Πρύτανη κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και συζήτησαν την περαιτέρω βελτιστοποίηση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο, για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

            Τέλος, συμφωνήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Μαρδίρη και όλους τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ, ΙΕΚ και Ε.Κ. , να καταλήξουν στο επόμενο διάστημα στις τελικές προτάσεις, για τη συνολική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Δυτική Μακεδονία μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ).