Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (VIDEO)

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Γιάτσιου Ιωάννη πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2021».
 

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και ειδικότερα η έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και τη βέλτιστη υποβοήθηση του έργου της Π.Υ. στην καταστολή των πυρκαγιών, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο (από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2021), τόσο στον ορεινό όγκο όσο και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στις ημιορεινές περιοχές.
 
Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκαν, εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν, η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκομένου φορέα και επικαιροποιήθηκε η ήδη υπάρχουσα, άριστη συνεργασία και συντονισμός τους, για την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών, της γεωργίας- κτηνοτροφίας, των υποδομών, καθώς και του πολύτιμου δασικού περιβάλλοντος του τόπου μας. 
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Δεσκάτης, ο Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Γρεβενών, η Πρ/νη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών, Αξιωματικός του 586 Τάγματος πεζικού Γρεβενών, αρμόδια υπάλληλος της Δ/νσης Δασών Γρεβενών, ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Γρεβενών, ο Προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του Δήμου Γρεβενών, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου, η Διοικήτρια με τη μηχανικό του Νοσοκομείου Γρεβενών, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Γρεβενών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Γρεβενών, ο Αντιπρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών και η νομική σύμβουλος του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη.
 
 

Δείτε ακόμα