Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

H αφίσα του Δήμου Γρεβενών για τη Γενοκτονία των Ποντίων -Τοποθετήθηκε σήμερα στο κτίριο του παλιού Δασαρχείου

Σε μία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα προχώρησε το πρωί ο Δήμος Γρεβενών τοποθετώντας σε κεντρικό σημείο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο κτίριο του παλιού Δασαρχείου, μία μεγάλη αφίσα αφιερωμένη στη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

H εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής για τα 353.000 αθώα θύματα της Τουρκικής θηριωδίας, αναδεικνύοντας παράλληλα το δίκαιο αίτημα των απανταχού Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς, 102 χρόνια μετά, οι μαύρες μνήμες από τις σφαγές και τους διωγμούς των Κεμαλικών παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.

 

Η επετειακή αφίσα της 19ης Μαΐου που φέρει την επιβλητική μορφή του Πόντιου Αντάρτη στα παραδοσιακά χρώματα της Ποντιακής Σημαίας (κίτρινο-μαύρο), έχει ως προμετωπίδα της το λογότυπο «G» [από τον Διεθνή όρο Genocide (Γενοκτονία)], σύμβολο του διαρκή αγώνα των Ελλήνων Ποντίων για την καθολική αναγνώριση και την ουσιαστική επικράτηση της ιστορικής αλήθειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Σημειώνεται ότι η αφίσα μνήμης του Δήμου Γρεβενών για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα παραμείνει στην πολυσύχναστη αυτή γωνία της πόλης μας έως το τέλος Μαΐου.

 

 

Δείτε ακόμα