Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 6 ΜΑΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 10:00ΠΜ

 

Στις 6 Μάη η πρώτη απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο!

«Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

1η Μάη ημέρα-σύμβολο του αγώνα των εργαζόμενων για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, την ικανοποίηση των αναγκών μας με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας της εποχής μας. Αλλά και ημέρα σύμβολο του αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 
 
Η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο, γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, εδώ κι ένα χρόνο αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

 

Ένα χρόνο και πλέον μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ο λαός μας καθημερινά θρηνεί νεκρούς. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα διασωληνωμένους και ασθενείς. Εκατοντάδες με άλλες ασθένειες πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, την ίδια ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών. Δεν προσλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές, δεν επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές αλλά τις γεμίζει με χρήμα. Έχει αφήσει τους εργαζόμενους και το λαό στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ απροστάτευτους. Τα σχολεία και τις σχολές κλειστά.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

135 χρόνια πριν με την εξέγερσή τους και τον εμβληματικό αγώνα τους οι εργάτες στο Σικάγο απαίτησαν «8 ώρες δουλειά – 8 ώρες ανάπαυση – 8 ώρες ελεύθερο χρόνο». Σήμερα η κυβέρνηση αυξάνει τις ώρες εργασίας, τις υπερωρίες και την απλήρωτη δουλειά.

Θέλουν να επιβάλουν καθεστώς 10ωρης καθημερινής δουλειάς χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή και η πληρωμή θα είναι κάποια ρεπό τους επόμενους μήνες. Δηλαδή ένας εργαζόμενος θα δουλεύει για όσο θέλει ο εργοδότης χωρίς επιπλέον πληρωμή, τσακισμένος από την κούραση, χωρίς προσωπική και κοινωνική ζωή.

 

Αυτές «οι ανατροπές του αιώνα» θα διαμορφώσουν νέους μισθούς, νέες εργασιακές σχέσεις όπως βολεύει τους εργοδότες για να αυξάνουν τα κέρδη τους και οι εργαζόμενοι θα φορτωθούν για άλλη μια φορά τα βάρη των απωλειών αν δεν πάνε καλά τα πράγματα γι’ αυτούς.

Ταυτόχρονα θέλουν να κάνουν τους χώρους δουλειάς άβατο για τα Σωματεία, αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους στην εργοδοτική ασυδοσία. Γι’ αυτό φέρνουν νέα εμπόδια στην απεργία και στην οργάνωση των αγώνων.

 

 

Φοβούνται την οργή και την αγανάκτησή μας, γι’ αυτό ετοιμάζουν νέο χτύπημα στα συνδικάτα παρεμβαίνοντας στην λειτουργία τους , βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε και να παλεύουμε. Η κυβέρνηση και οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν ενδιαφέρονται για να εξυγιανθεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Η αγωνία τους είναι να το κρατούν σε αδυναμία, ανήμπορο απέναντι τους κι ελεγχόμενο.

Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ λειτουργεί ως «συνΕταίρος» στις αποφάσεις και σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το αντεργατικό τερατούργημα που δεν σταματά να διαλαλεί ο υπουργός από κανάλι σε κανάλι. Αρνούνται την οργάνωση της απεργίας στις 6 Μάη , όπως αποφάσισε ΑΔΕΔΥ , Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία, για να δοθεί μια οργανωμένη αποφασιστική απάντηση από όλους τους εργαζόμενους.

 
 
Απαντάμε με ψηλά το κεφάλι!!!!

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Απέναντι σ’ αυτά που έρχονται θα πρέπει ο καθένας μας- η καθεμιά να πάρουμε θέση. Δεν σκύβουμε το κεφάλι μας, δεν μειώνουμε τις απαιτήσεις μας, δεν παραδίδουμε τα δικαιώματά μας, δεν συμβιβαζόμαστε. Παλεύουμε γι’ αυτά που μας ανήκουν.

Η Πρωτομαγιά συμβολίζει τους μεγάλους και σκληρούς αγώνες για τα δικά μας συμφέροντα και ανάγκες. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας συνεχίζοντας τον αγώνα.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, όλο αυτό το διάστημα δεν σιωπήσαμε κάτω από τις μάσκες μας. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή στη διεκδίκηση για την προστασία της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας. Μαζί προχωράμε στην οργάνωση της απεργίας στις 6 Μάρτη, απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.

Καλούμε τους εργαζόμενους Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση 6 Μάρτη για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς και να απαιτήσουμε:

  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντεργατικό τερατούργημα
  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά,

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 6 Μάη

Απεργιακή συγκέντρωση 10.00πμ – Κεντρική Πλατεία

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

   Ο Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                     Λέτσιος Θ. Χρήστος