Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΝΔΗΝ και συμμετέχει στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, την Τετάρτη 7 Απριλίου, ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Στις 7 Απρίλη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την περσινή Μέρα Υγείας, όταν και πάλι τα σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα Νομού Γρεβενών , μαζί με τους εργαζόμενους και το Υγειονομικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», δυναμώνοντας τη διεκδίκησή μας για τα αυτονόητα που ακόμα και σήμερα απορρίπτει η κυβέρνηση, όπως, προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας επίταξη του ιδιωτικού τομέα δίχως αποζημιώσεις, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, με πάνω από 8.000 νεκρούς, με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει μετατραπεί σε σύστημα υγείας μιας νόσου , όπως και το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών με την  Παύση λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων (Τ.Ε.Ι.) του Νοσοκομείου, όσο και την Αναστολή των Τακτικών Χειρουργείων, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα , μια γροθιά με τους Υγειονομικούς συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δε διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του «κόστους –οφέλους».

Καλούμε τους Συλλόγους των Εργαζόμενων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στο Νομό Γρεβενών να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουμε , την Τετάρτη 7 Απριλίου, και ώρα 10.00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου Γρεβενών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να παλέψουμε :

Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές.

Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση.

Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Για ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Για αύξηση χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

   Ο Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                     Λέτσιος Θ. Χρήστος