Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η αγάπη για το περιβάλλον μετουσιώνεται σε πράξη

Η αγάπη για το περιβάλλον δεν πρέπει να περιορίζεται στα λόγια αλλά πρέπει έμπρακτα να μετουσιώνεται σε πράξεις. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή  μια καινούργια  μεικτή ομάδα μικρών και μεγάλων συγκεντρώθηκε την Κυριακή 4/4/2021 στην  διασταύρωση για το Κάστρο Γρεβενών κατόπιν πρόσκλησης με σκοπό να μαζέψουν τα σκουπίδια, που υπήρχαν δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος  μέχρι την τοποθεσία Κρυονέρι, σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 4  χιλιομέτρων. Αξίζει να αναφερθεί ότι καθ΄ όλη την διάρκεια αυτής της εθελοντικής κίνησης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού.  Επίσης είχε ανατεθεί σε κάποιους ενήλικες  ο ρόλος της εμπροσθοφυλακής  και της οπισθοφυλακής της αποστολής, για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Τέλος  πραγματοποίησαν και διαχωρισμό των σκουπιδιών, σε ανακυκλώσιμα και μη υλικά. 
Ο περιβαλλοντικός  στόχος είχε επιτευχθεί. Επίσης με την συγκεκριμένη δράση οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα. Τέλος αν την δούμε και ως ένα ακόμη κίνητρο για φυσική δραστηριότητα, τα οφέλη είναι πολλαπλάσια.  
Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός. Αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς, όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προσφέρει τον ελεύθερό του χρόνο προς όφελος της κοινωνίας. Στη σύγχρονη εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς. Αν παρόμοιες ανιδιοτελείς  προσφορές γινόταν πιο συχνά και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πιο μαζική, η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη και η ζωές μας ομορφότερες.