Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εκτός Ταμείου Ανάκαμψης ο αγωγός του ΔΕΣΦΑ στη Δ. Μακεδονία

Το μεγάλο ενεργειακό έργο που έμεινε εκτός απο τα υπό ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης,  όπως αυτά παρουσιάστηκαν χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ήταν αυτό του αγωγού υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ στη Δυτική Μακεδονία. Παρ’ολ’αυτά δεν υπάρχει κίνδυνος για την υλοποίησή του καθώς το έργο έχει ενταχθεί στο Δεκαετές Πλάνο Ανάπτυξης (ΔΠΑ) του ΔΕΣΦΑ. Όπως έχουμε γράψει πρόσφατα, κύκλοι το ΔΕΣΦΑ είναι σίγουροι για τη χρηματοδότησή του καθώς μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027 ή ακόμα και να αυτοχρηματοδοτηθεί.

Βέβαια, το ζητούμενο ήταν το έργο να πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα τέλη χρήσης να είναι χαμηλά για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, αλλά πλέον το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται.

Επίσης, επιθυμία του διαχειριστή ήταν το έργο να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς θα υπήρχαν πιέσεις για να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τα τέλη του 2023, γεγονός και το οποίο παραμένει επιδίωξη του ΔΕΣΦΑ.

Όπως έχει αναφερθεί πολλάκις η Ευρωπαϊκή Ένωση δε βλέπει με καλό μάτι τα έργα φυσικού αερίου καθώς αρκετά κράτη μέλη της έχουν τις απαραίτητες υποδομές φυσικού αερίου. Πρόσφατα είχαμε και την έξοδο έργων φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στη Δ. Μακεδονία. Ωστόσο, τα έργα αυτά δεν αφορούν και δεν επηρεάζουν το φιλόδοξο πενταετές πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας, το οποίο περιλαμβάνει έργα αξίας 28.5 εκ. ευρώ (Καστοριά, το Μανιάκι, το Άργος Ορεστικού και τα Γρεβενά) και το έργο αξίας 20 εκ. στη Φλώρινα.

 

 

πηγη:ypodomes.com/