Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΚΕΓ

Με τους εργαζόμενους της ΔΕΚΕΓ του Δήμου Γρεβενών και τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Πούλιο, πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 26 Μαρτίου αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρεβενών, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΚΕΓ εξέθεσαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρεβενών τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία και τους οδήγησαν στις κινητοποιήσεις. Σημαντικότερα αυτών είναι η μη καταβολή της μισθοδοσίας για έβδομο  συνεχή μήνα και η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας με αποτέλεσμα την μείωση των ωρών εργασίας και κατ΄ επέκταση και των αποδοχών.
Αντίστοιχα και ο πρόεδρος της επιχείρησης μετέφερε τους λόγους για τους οποίους η επιχείρηση έφτασε σ’ αυτή την κατάσταση με σημαντικότερους, τις κατασχέσεις χρηματικών ποσών λόγω παλαιότερων υποχρεώσεων, την ακανόνιστη ροή της χρηματοδότησης των προγραμμάτων, την μείωση των ωφελούμενων λόγω της αλλαγής των κριτηρίων, την μείωση του ποσού για κάθε ωφελούμενο. Ταυτόχρονα υποσχέθηκε πως εντός ολίγων ημερών θα πραγματοποιηθούν πληρωμές αφού βρέθηκαν οι απαραίτητοι πόροι.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρεβενών εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση προς τους εργαζομένους, γνωστοποιώντας τους πως για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ :
η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων θα πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της κάθε διοίκησης. 
Η επτάμηνη μη καταβολή της μισθοδοσίας αποτελεί ακραία κατάσταση που οδηγεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού η εξάρτηση από τον μισθό είναι δεδομένη, αλλά και σε μια ψυχολογική πίεση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Η μετατροπή των σχέσεων εργασίας εις βάρος των εργαζομένων είναι μία νεοφιλελεύθερη πρακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα, είναι καταδικαστέα και ανήθικη γιατί εκτός των άλλων συντελείται και σε μια περίοδο πανδημίας. 
Η συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να υπονομεύει τις κοινωνικές δομές των Δήμων, με την μείωση των χρηματοδοτήσεων, την αποσπασματική και χωρίς συγκεκριμένη ροή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, διότι η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών θα επιφέρει εργασιακές συνθήκες ζούγκλας και χαμηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών.
Εξέφρασαν επίσης τις προτάσεις τους προς τον πρόεδρο της ΔΕΚΕΓ, προτάσεις που έχουν να κάνουν με :
Την στελέχωση της επιχείρησης με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μην αποτελεί η γραφειοκρατία τροχοπέδη και να  προκαλούνται καθυστερήσεις.
Την συνεχή και αδιάλειπτη συνεργασία τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με την κεντρική διοίκηση του Δήμου, ώστε να προλαμβάνονται έγκαιρα δύσκολες καταστάσεις.  
Την άσκηση πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία για την έγκαιρη χρηματοδότηση.
Την αξιοποίηση από την πλευρά της επιχείρησης , του Δήμου και των Υπουργείων   του πακέτου μέτρων που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δίνουν ευελιξία  στην χρήση των ευρωπαϊκών πόρων (ΕΣΠΑ) λόγω κορωνοϊού.
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γρεβενών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, θα συνεχίσει να είναι αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων και θα μεταφέρει στα αρμόδια όργανα του κόμματος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των Δήμων.
Στην αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γρεβενών συμμετείχαν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Καλαμάρας, ο αναπληρωτής συντονιστής Γιώργος Παπαλιούρας και οι υπεύθυνοι τομεάρχες εργασιακών θεμάτων Τάσος Παπαϊωάννου και Στέλιος Τζιαχάνας.
 
 
Τομέας Εργασιακών Θεμάτων
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρεβενών 
  
 

Δείτε ακόμα