Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Μια πράξη αγάπης για το περιβάλλον.

Με αίσθημα υπευθυνότητας και αγάπης προς το περιβάλλον, την Κυριακή 28/3/2021 μια μεικτή ομάδα μικρών και μεγάλων συγκεντρώθηκαν στο Κάστρο Γρεβενών κατόπιν πρόσκλησης με σκοπό να μαζέψουν τα σκουπίδια που υπήρχαν δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων.  Συγκεκριμένα ακολούθησαν την κυκλική διαδρομή  Κάστρο – Έλατος,  στη συνέχεια έφτασαν σχεδόν στην Καληράχη  και από εκεί επέστρεψαν στο Κάστρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι καθ΄ όλη την διάρκεια αυτής της εθελοντικής κίνησης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού.  Επίσης είχε ανατεθεί σε κάποιους ενήλικες  ο ρόλος της εμπροσθοφυλακής  και της οπισθοφυλακής της αποστολής, για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Τέλος  πραγματοποίησαν και διαχωρισμό των σκουπιδιών, ουτοσώστε  να ανακυκλωθούν  τα κουτάκια από αλουμίνιο καθώς και το πλαστικό που συγκέντρωσαν .
 Στόχος τους ήταν να αποκαταστήσουν  την αποκαρδιωτική και αντιαισθητική εικόνα που παρουσίαζε η συγκεκριμένη διαδρομή και που είναι αντιπροσωπευτική της εικόνας των περισσότερων ελληνικών δρόμων. Η ποσότητα των σκουπιδιών που συγκέντρωσαν ήταν απίστευτη και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Σκουπίδια συναντούσε κανείς  και στα πιο απίθανα σημεία. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η εθελοντική ομάδα είναι το ακόλουθο: Μην πετάς τα σκουπίδια στο δρόμο, δε θα πάθεις τίποτα αν τα κρατήσεις μέχρι να βρεις έναν κάδο για να τα ρίξεις.
Είναι λάθος να αποδώσουμε την εικόνα που παρουσιάζουν οι περισσότεροι δρόμοι στην πλημμελή καθαριότητα τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.  Οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς και η λανθασμένη νοοτροπία μας να ανοίγουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου μας και να πετάμε ότι δεν μας κάνει. Είναι καιρός πλέον όλοι μας να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση.   
Η υπόσχεση που έδωσε η ομάδα ήταν πως σύντομα θα ανανεώσουν το ραντεβού τους έχοντας τον ίδιο στόχο προς άλλες κατευθύνσεις.    
 

Δείτε ακόμα