Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Γεωπονική, Δασολογική και Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις των Διοικήσεων των Σχολών Γεωπονίας, Δασολογίας και Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. και της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας για συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης των κλάδων της αγροτικής οικονομίας.
Σε πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη και συνεργατών του με τον Κοσμήτορα των Σχολών και τους Προέδρους των αντίστοιχων τμημάτων, συζητήθηκε διεξοδικά ο τρόπος συνεργασίας και ο σχεδιασμός δράσεων αγροτικής ανάπτυξης και στις τέσσερις Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας.
Αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση σε θέματα γεωργικής εκπαίδευσης και γεωργικών εφαρμογών, ώστε να μεταδοθεί γρήγορα και αποτελεσματικά σύγχρονη γνώση και οι σύγχρονες εφαρμογές στους νέους και παλαιότερους επαγγελματίες γεωργούς και κτηνοτρόφους της Περιφέρειας.
Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία και με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ υλοποιεί με συνέπεια τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για τη δημιουργία κατάλληλων δομών και υποδομών που θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.
Στη συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για την εξειδίκευση των δράσεων, ενώ συμφωνήθηκε και η συμμετοχή του νεοσύστατου τμήματος της Γεωπονικής της Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Κασαπίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Γεωπονικής του Α.Π.Θ. κ. Χρ. Δόρδα να αναπτυχθεί στενότερη συνεργασία με τη Γεωπονική του Παν/μιου Δυτικής Μακεδονίας για την περαιτέρω αναγκαία ενδυνάμωσή της και όρισε υπεύθυνο σύνδεσμο τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Άμπα.
Μέσα στο Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η σύνταξη των τελικών κειμένων για την υπογραφή σχετικών προγραμματικών συμβάσεων και με τις τρεις σχολές, οπότε και αναμένεται εντός της νέας γεωργικής περιόδου η έναρξη των σχετικών δράσεων.

Δείτε ακόμα