Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συμπαράστασή του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργιακής κινητοποίησης των υγειονομικών στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ , παραβρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, που παλεύουν για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού.
Στην τοποθέτησή της η Δέσποινα Τζιρά, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών τόνισε ότι : «οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία παλεύουν για τη λύση των προβλημάτων τους τα οποία είναι πάγια και διαχρονικά και δυστυχώς δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα. Θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενώ ανέφερε ότι στα νοσοκομεία υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και είναι αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υγειονομικών, οι οποίοι υπερβαίνουν τις 4000. Τέλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που όλοι μαζί παλεύουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.»
Στην χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, Στέργιος Λιάμπας ανέφερε ότι η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών , οι οποίοι υπερασπίζονται το δικαίωμα του λαού στην υγεία, καθώς και την αξιοπρέπεια τους.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και στις διαχρονικές πολιτικές που εφαρμόστηκα στην υγεία και που ευθύνονται για τα ρημαγμένα από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ μπροστά στο διαφαινόμενο 3ο κύμα της πανδημίας κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει πλέον την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, τις απειλές στους εργαζόμενους που διαδηλώνουν για την συνεχόμενη επίθεση που δέχονται στα εργασιακά τους και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, και ας πάρει μέτρα για την προστασία τους στους χώρους δουλειάς, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ας προχωρήσει άμεσα στη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στην επίταξη των Ιδιωτικών Δομών Υγείας , χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τα δωράκια στους κλινικάρχες με τις ΜΕΘ

Τέλος αφού κατήγγειλε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με την κλήση σε απολογία την κλήση σε απολογία της προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε Ρέτζιου Αφροδίτης, καθώς και την άσκηση ποινικής δίωξης του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, δηλώνοντας ότι η τρομοκρατία και η προσπάθεια φίμωσης του ταξικού κινήματος δε θα περάσουν.

Κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για :

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών και Κέντρου Υγείας Δεσκάτης.

 Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

 Αύξηση χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

 Στελέχωση της ΠΦΥ, με το απαραίτητο προσωπικό , Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. για να αποσυμφορηθούν και τα νοσοκομεία.

 Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας
Λιάμπας Ανδ. Στέργιος     Λέτσιος Θ. Χρήστος