Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για την προστασία του. Ημέρα έντονου προβληματισμού για τις επιπτώσεις των πράξεών μας απέναντι στο φυσικό μας περιβάλλον και όχι εφησυχασμού.  Ημέρα απολογισμού για…

τις δικές μας ενέργειες οι οποίες θα συμβάλουν στην προστασία του.

Βλέπουμε καθημερινά τις τεράστιες κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται στον πλανήτη, με άσχημες συνέπειες για το μέλλον μας.

Αλλαγές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καταστροφικές παρεμβάσεις που γίνονται  στο περιβάλλον, από τον ίδιο τον άνθρωπο. Για την αναστροφή αυτής της κατάστασης απαιτείται περιβαλλοντική συνείδηση στην πράξη, πριν είναι πολύ αργά. Απαιτείται σχεδιασμός δράσεων και σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων κάθε μέρα του χρόνου και όχι μία μόνο ημέρα «εορτής». Γιατί το περιβάλλον είναι πηγή ζωής, είναι το «σπίτι» το δικό μας και των παιδιών μας. Φροντίζουμε «σήμερα» τη φυσική μας κληρονομιά για να την παραδώσουμε ανέπαφη στα παιδιά μας.

Ζούμε σε έναν πανέμορφο τόπο με φυσικές ομορφιές που απλόχερα μας χάρισε η φύση. Σε έναν τόπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα που όμως δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τις αλλαγές.

 Στις αλλαγές αυτές δεν πρέπει να είμαστε απλοί παρατηρητές. Ως Δήμος στηρίζουμε και ενισχύουμε δράσεις που έχουν στόχο την περιβαλλοντική αφύπνιση των πολιτών μας. Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους.

 

 

  

Δημοσθένης Κουπτσίδης

 

Δήμαρχος Γρεβενών