Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Στηρίζουμε τον αγώνα των Υγειονομικών για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και την αξιοπρέπειά τους

Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, που κινητοποιούνται και πάλι την Τρίτη 23 Φλεβάρη, για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρες στελεχωμένο, με μόνιμο προσωπικό και επαρκώς χρηματοδοτούμενο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού.

Αν και η επιδημιολογική εικόνα εξακολουθεί να επιβεβαιώνει την εξάπλωση της επιδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας εργαζομένων, αλλά συνεχίζει να «κουνάει το δάκτυλο» απειλητικά στις λαϊκές οικογένειες, που πληρώνουν με αυξανόμενη ανεργία και φτώχεια τις συνέπειες της επιδημίας.

Και ενώ τα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο , δυστυχώς οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς, αφού οι ανταγωνισμοί μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών, η «ασυδοσία των πολυεθνικών του Φαρμάκου», που «βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την υγεία όλων μας συνεχίζεται, με τις πλάτες της ΕΕ και των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων, που στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, χρηματοδοτούν τις φαρμακοβιομηχανίες, με ζεστό κρατικό χρήμα που προέρχεται από τις τσέπες των λαών, ψηφίζουν δεκάδες νόμους με τους οποίους αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες σε βάρος της υγείας και της ζωής των λαών.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κλήση σε απολογία της προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε Ρέτζιου Αφροδίτης για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», καθώς και την άσκηση ποινικής δίωξης του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες. Μετά την εισαγγελική δίωξη ενάντια στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τις πειθαρχικές διώξεις εκπροσώπων υγειονομικών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, την εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευόμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου του Άγιος Σάββας την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής στο Ρέθυμνο, την κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έρχεται τώρα και η κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

Επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος που ψήφισαν τους δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, κατά πως τους συμφέρει και τους βολεύει κάθε φορά τις διατάξεις του, για να βάζουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο.

Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα: Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν! Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε!

Στηρίζουμε το αίτημα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , τις διεκδικήσεις τους και τους υπερασπιζόμαστε απέναντι στις διώξεις που υφίστανται.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των γιατρών , νοσηλευτών και των άλλων εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και παλεύουμε για:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.

Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Αύξηση χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Στελέχωση της ΠΦΥ, με το απαραίτητο προσωπικό , Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. για να αποσυμφορηθούν και τα νοσοκομεία.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας

Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                     Λέτσιος Θ. Χρήστος