Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν.Τ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Στήριξη κινητοποιήσεων ΟΕΝΓΕ , ΠΟΕΔΗΝ

Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, που ανακοίνωσαν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα του λαού στην υγεία, καθώς και την αξιοπρέπεια των υγειονομικών.

Συμπληρώνουμε ένα χρόνο πανδημίας και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και οι διαχρονικές πολιτικές της υποχρηματοδότησης, των ανύπαρκτων προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της υγείας, που ευθύνονται για τα ρημαγμένα από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, δεν καλύπτονται με την όποια εικονική πραγματικότητα παρουσιάζει η κυβέρνηση.

Οι δύσκολες συνθήκες εργασίας, με την εντατικοποίηση, τη σωματική και ψυχική εξουθένωση των υγειονομικών, με την πολιτική της κυβέρνησης που αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας , μετατρέπει τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία σε «περιοδεύοντα θίασο» αφού μεταφέρονται «από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη» για να καλύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν, μετατρέποντας το δημόσιο σύστημα υγείας σε σύστημα μιας νόσου, τους γιατρούς σε γιατρούς μιας νόσου, με αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και θεραπείας άλλων, πλην Covid-19, ασθενειών, ενώ η εκτίναξη της θνητότητας λόγω Covid-19 το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες.

Η υποκρισία των κυβερνώντων έχει ξεπεράσει τα όρια. Τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, τα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, δεν μπορούν να καλύψουν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και αναδείχτηκαν με την πανδημία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή τους και διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

  • Πλήρη στήριξη της  Π.Φ.Υ. Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.