Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Με τη βαλίτσα στο χέρι… του Δημήτρη Καραγιάννη

– Με τη βαλίτσα στο χέρι…(αναγκαστικές μεταθέσεις…),

– με άδειες τσέπες….(μισθοί των 640 ευρώ…),

– με το φύλλο επίταξης παραμάσχαλα….(εφαρμογή των νόμων…)

– και τον κίνδυνο «απόλυσης»(!) στο μυαλό…(πλασματικοί …«πλεονάζοντες»)

  …

 

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω ότι για όλα τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα υπεύθυνοι είναι οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δε φτάνει που είναι «τεμπέληδες» και δεν εργάζονται όσο «πρέπει» τολμούν:

  • να σκέφτονται να κάνουν απεργία στις εξετάσεις
  • να μη θέλουν να μετατεθούν με «στρατιωτικό» νόμο σε όλη την Ελλάδα
  • να απαιτούν να μην  εφαρμοστεί η αύξηση του «ωραρίου» (!) τους.

Το πιο σημαντικό πολιτικό γεγονός των τελευταίων εβδομάδων ήταν η επιστράτευση ενός ολόκληρου κλάδου 88.000 καθηγητών μόνο και στην σκέψη για απεργία στις εξετάσεις. Μιλάμε δηλαδή για επιστράτευση της σκέψης… Ισως σε λίγο καιρό να μας επιτρέπουν να αναπνέουμε με δελτίο διότι… μολύνουμε αναπνέοντας υπερβολικά σαν … «πλεονάζοντες» και μολύνεται… το περιβάλλον «άνω του κανονικού». Δεν είναι καθόλου σημαντικό ότι το ποσοστό ανεργίας των νέων ανθρώπων στην πατρίδα μας είναι στο 67%. Δεν είναι καθόλου σημαντικό ότι η μετανάστευση νέων Ελλήνων επιστημόνων (που πριν λίγα χρόνια ήταν μαθητές μας) ξεπέρασε το ποσοστό όλων των άλλων χωρών. Σημαντικό είναι να κατασυκοφαντηθεί ο κλάδος των καθηγητών. Να στραφεί η κοινωνία, κατευθυνόμενη, εναντίον τους. Να ισχύσει η λογική του «διαίρει και βασίλευε». Σήμερα βάλλονται οι «κακοί» καθηγητές που δε σέβονται τον κόπο των μαθητών τους και τον πόνο των οικογενειών τους. Χθες ήταν οι κακοί αγρότες που απέκλειαν τους δρόμους επειδή «δεν είχαν τι άλλο να κάνουν». Προχθές οι μεταφορείς εμπορευμάτων,  οι οδηγοί ταξί, οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι επειδή «έχαναν τα προνόμιά τους». Πριν λίγο καιρό οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι νοσηλευτές, άδικα κι αυτό γιατί  και «πολλά παίρνουν» και «ευθύνονται για το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας υγείας».

Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών, ξεκομμένη από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, αγνόησε τις τελευταίες αποφάσεις των μαζικότερων γενικών συνελεύσεων του κλάδου. Κατά τα άλλα μάχεται για τα δίκαια αιτήματα μας με μια στείρα «αριστερίστικη συνθηματολογική ιδεολογία» της λογικής του όλα «βαίνουν καλώς» και για όλα υπεύθυνοι είναι οι άλλοι. Ίσως η επιστράτευση, που μεθοδεύτηκε(;) να «βόλεψε» τους πάντες. Ακόμα και τους ίδιους συνδικαλιστές της ηγεσίας των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να χαθεί η αξιοπιστία τους.

Η λύση, βέβαια, δεν είναι η απαξίωση ενός κατακτημένου με αιματηρούς αγώνες δικαιώματος, του συνδικαλισμού, εξαιτίας ορισμένων ανεύθυνων σημερινών ταγών του, που στάθηκαν τόσο «λίγοι» και «μικροί» απέναντι στον όγκο των προβλημάτων του κλάδου. Πάντοτε θα υπάρχουν γύρω μας οι κατάλληλοι άνθρωποι που δεν θα αγωνίζονται μόνο «ένεκα ιδίων συμφερόντων» αλλά για τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων. Δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε γύρω μας για να τους ανακαλύψουμε και να τους επιλέξουμε.

Εύχομαι καλή και στοχευμένη επιλογή, στις εκλογές για τους αντιπροσώπους μας στο 16ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 .

 

Έχουμε περισσότερη δύναμη από όση νομίζουν και πρέπει να τη δείξουμε.

 

Καραγιάννης Δημήτρης

          Μαθηματικός

μέλος Ε.Λ.Μ.Ε. Γρεβενών

 

Δείτε ακόμα