Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κομματική Οργάνωση Δεσκάτης του ΚΚΕ: Πως αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την ανάγκη εβδομαδιαίας λειτουργίας της Πειραιώς στη Δεσκάτη!

Είναι γνωστό ότι στις 10/12/2020 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μετέφερε στα σχετικά υπουργεία το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης και την ανάγκη ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου να συνεχίσει να λειτουργεί πλήρως το υποκατάστημα της Πειραιώς ολόκληρη την εβδομάδα με ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της σε αυτό!
Είναι τραυματική η εμπειρία των Δεσκατιωτών αλλά και των κατοίκων των γύρω χωριών από τις συναλλαγές τους στο υποκατάστημα της τράπεζας για δυο μόνο μέρες τη βδομάδα και ιδιαίτερα σε άσχημες καιρικές συνθήκες και με την ευρύτατη διάδοση του κορονοϊού στην πόλη! Τη βιώνει ο λαός της Δεσκάτης από πρώτο χέρι, έχουν γραφεί ποικίλα επιχειρήματα και έχει αναδειχτεί περίτρανα το δίκαιο αίτημα!
Έχει συνειδητοποιηθεί όμως ταυτόχρονα από τη δεσκατιώτικη κοινωνία ότι η κυβέρνηση κάνει κουμάντο στο θέμα. Οι εκάστοτε διοικήσεις , ο επιχειρηματικός σχεδιασμός και προγραμματισμός καθώς και οι κατά καιρούς «διασώσεις» με μποναμάδες δισεκατομμυρίων τυγχάνουν της απόλυτης συμφωνίας κι έγκρισης της κυβέρνησης δια του Υπουργείου Οικονομικών. Πολύ περισσότερο που το δημόσιο κατέχει το 61,3% του μετοχικού κεφαλαίου!
Πώς στέκεται λοιπόν η κυβέρνηση απέναντι στην ανάγκη και το αίτημα του λαού του Δήμου Δεσκάτης που μετέφεραν στο Κοινοβούλιο οι επερωτώντες κομμουνιστές βουλευτές; Διέλυσε και τις όποιες ψευδαισθήσεις και αναμονές καλλιεργούσαν τα τοπικά της στελέχη και εκλεγμένοι αιρετοί! Αποκάλυψε, σε τελευταία ανάλυση, άλλη μια πλευρά της αντιλαϊκής της πολιτικής!
Το Υπουργείο Εργασίας, 16/12/2020, για τα θέματα των εργαζομένων, ….παραπέμπει σε άλλα συναρμόδια!
Το Υπουργείο Οικονομικών, 07/01/2021, ενστερνίζεται απόλυτα και μεταφέρει στην απάντησή του την -από 16/12/2020-τοποθέτηση της τράπεζας επί του θέματος. Άλλα λόγια δηλαδή να αγαπιόμαστε! Αναμένεται και η θέση του Ανάπτυξης. Απόλυτη αδιαφορία και περιφρόνηση στα δίκαια αιτήματα!
Για την ακριβή καταγραφή των γεγονότων επισυνάπτουμε και τις σχετικές απαντήσεις (τρεις).
13/01/2021
Κομματική Οργάνωση Δεσκάτης του ΚΚΕ.