Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των μελών της Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου 2021. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν αλλά με αυστηρές υγειονομικές προϋποθέσεις.

Η εξέλιξη αυτής της παγκόσμιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κατάστασης και η επιδημιολογική εικόνα του δεύτερου κύματος των τελευταίων μηνών, εύλογα προκαλεί φόβο και ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/ριες, για το πώς θα συνεχίσει και θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.
Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές (εκπαιδευτικοί, μαθήτριες, μαθητές) και ειδικά όταν πρόκειται για το μέλλον της πατρίδας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ξανά επισημάνουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Υγείας, Κ.Ε.Δ.Ε. κ.ά) για την εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολικών δομών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να λάβουν υπόψη τους και να εφαρμόσουν αυτά που έως τώρα (περίπου δέκα μήνες μετά από την εμφάνιση της πανδημίας) δεν υλοποίησαν.
Τη μείωση αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές/τριες.
Την αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
Τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές.
Τις επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω COVID-19.
Δε θα σταματήσουμε να ξανά επαναλαμβάνουμε ότι η προάσπιση της υγείας των μαθητών/τριων και των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να επαφίεται στην ατομική ευθύνη, αλλά αποτελεί υποχρέωση του κράτους να βρίσκεται δίπλα σε τέτοιες δύσκολες στιγμές σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή.
Εν μέσω πανδημίας και πολλών μηνών αγωνίας που προκαλεί ο κορονοϊός στη χώρα μας και στην ανθρωπότητα, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει οι πολιτικές αποφάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης να αποσκοπούν στην εδραίωση κλίματος εμπιστοσύνης, σταθερότητας και αξιοπιστίας ως ένδειξης μιας πολιτικά υπεύθυνης και μετριοπαθούς στάσης, σε ζητήματα που έχουν προκύψει και κατά καιρούς ίσως πρόκειται να προκύψουν, μέσα από τέτοιου είδους έκτακτες συνθήκες.

Το Δ.Σ.
του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ