Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΚΕ Κομματική οργάνωση Δεσκάτης: Για εβδομαδιαία λειτουργία του υποκαταστήματος της Πειραιώς

Είναι γνωστό το ιστορικό του υποκαταστήματος της Πειραιώς στη Δεσκάτη από τέλος Οκτώβρη που γνωστοποιήθηκαν οι αποφάσεις της για κλείσιμο 53 καταστημάτων. Από 18/12/2020 λειτουργεί-όπως και σε άλλες δυο πόλεις- για δυο μέρες τη βδομάδα, συγκεκριμένα Δευτέρα και Πέμπτη με τρεις υπαλλήλους από Γρεβενά. Από τους εργαζόμενούς του, οι τέσσερις ουσιαστικά απολύθηκαν πρόωρα δια της εθελουσίας, ο πέμπτος ξεσπιτώθηκε στην Ιστιαία!
Στο διάστημα αυτό γίνεται ολοένα και περισσότερο επώδυνα αντιληπτό ότι η οικονομική ζωή και δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής Δεσκάτης- και εν μέσω πανδημίας- δέχεται συντριπτικά πλήγματα, οι συναλλαγές των πελατών δημιουργούν αυξανόμενη δυσαρέσκεια και σε επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες, ο Δήμος υποβαθμίζεται!
Παρακολουθήσαμε μάλιστα σκιαμαχίες και μια άσφαιρη αντιπαράθεση μεταξύ περιφερειακών και βουλευτικών αιρετών-παραγόντων του κυβερνητικού κόμματος της ΝΔ, ποιος ενδιαφέρεται και το πάλεψε πληρέστερα το ζήτημα. Δεν έλειψαν, όπως συνήθως σε ανάλογες καταστάσεις, οι δημόσιοι λεονταρισμοί και οι αποκλειστικότητες του ενδιαφέροντος και των επιζητούμενων λύσεων! Σικέ το παιχνίδι τους, με μοιρασμένους τους ρόλους! Αποκρύπτουν και προσπαθούν να συσκοτίσουν την ουσία της πολιτικής της Ν.Δ, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που εφαρμόστηκε. Γιατί συμφωνούν απόλυτα στη διαχρονική υπεράσπιση των συμφερόντων των τραπεζιτών και με τις κατά καιρούς «διασώσεις» ρίχνοντας στην ποδιά τους δισεκατομμύρια, με προτελευταία για την Πειραιώς του 2015!
Αποκρύπτεται επιμελώς ότι η διοίκηση και ο σχεδιασμός της Πειραιώς είχαν την απόλυτη συμφωνία και έγκριση της Κυβέρνησης δια του Υπουργείου Οικονομικών. Επιπλέον δε βγάζουν κιχ για το γεγονός ότι από 04/01/2021, κατά τη μετατροπή των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών(cocos) 2,04 δις ευρώ σε μετοχές, το ποσοστό του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας αυξάνεται από 26,4% σε 61,3%. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος της τράπεζας περνά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έχει στην κατοχή του τις μετοχές και , έμμεσα, στο Υπουργείο Οικονομικών. Το ΥΠΟΙΚ έχει ξεκαθαρίσει πάντως ότι η υφιστάμενη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς απολαμβάνει την αμέριστη στήριξή της και δεν αναμένεται η μεταβίβαση του ελέγχου της τράπεζας να σημάνει κάποια αλλαγή σε διοικητικό επίπεδο. Απλά, η κυβέρνηση πλήρωσε σε πολλαπλάσια-της τρέχουσας-αξία τις μετοχές με νόμο του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έχει τη δύναμη να ΑΝΟΙΞΕΙ ή ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ και το υποκατάστημα Δεσκάτης!
Το ΚΚΕ για το θέμα έκανε παρεμβάσεις στη Βουλή υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των εργαζομένων των τραπεζών και του λαού των τοπικών κοινωνιών. Πλέον των μεμονωμένων για συγκεκριμένους άλλους δήμους, κατέθεσε στις 25/11/20 απλή ερώτηση για το κλείσιμο όλων των καταστημάτων Πειραιώς και ΕΤΕ, την οποία μετέτρεψε σε επίκαιρη ερώτηση στις 30/11/2020. Η κυβέρνηση αρνήθηκε τις ανάγκες του λαού και απέρριψε το αίτημα των βουλευτών του ΚΚΕ! Στις 10/12/2020 κατέθεσε ερώτηση αποκλειστικά για το υποκατάστημα της Δεσκάτης να συνεχίσει να λειτουργεί ολόκληρη τη βδομάδα με κατοχύρωση των εργαζομένων του! Αυτή είναι η ουσιαστική λύση για τη Δεσκάτη, δεν αφορούν το λαό οι εσωτερικές κομματικές «αγάπες» τους, ούτε έχει κανένα συμφέρον να παίρνει δημόσια το μέρος του ενός ή του άλλου!
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται για ακόμη μία φορά η τοποθέτηση της κυβέρνησης της ΝΔ στην ερώτηση του ΚΚΕ της 10/12/2020 για την πλήρη εβδομαδιαία λειτουργία του υποκαταστήματος της Πειραιώς. Θα ήταν υπερβολικό και παράλογο οι αιρετοί αντιπρόσωποι του λαού σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο να στηρίξουν αυτή την πρόταση του ΚΚΕ; Εκτός κι αν έχουν κάποια άλλη καλύτερη! Ο καθένας κρίνεται! Δε χωράνε άλλα ψέμματα!
08/01/2021
Κομματική οργάνωση Δεσκάτης του ΚΚΕ