Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η εκπομπή “Θα τα Πούμε στο Χωριό” στα Ορεινά Γρεβενά

Εκπομπή : Θα τα Πούμε στο Χωριό
Επεισόδιο: Ορεινά Γρεβενά

Το ταξίδι μας ξεκινάει πολύ πρωί από την Θεσσαλονίκη….
Κατευθυνόμαστε σε μια περιοχή η οποία είναι γνωστή για τα περίφημα πέτρινα γεφύρια της αλλά και τα μανιτάρια.
Σωστά καταλάβατε μιλάμε για τα Ορεινά Γρεβενά….
Ξεκινώντας εισερχόμαστε στην Εγνατία Οδό. Μετά από 13:30 ώρα περίπου ανάμεσα στα χωριά Κοσμάτι και Κηπουρειό, στο μονοπάτι Γρεβενών – Μετσόβου βρίσκεται το γεφύρι του Σπανού.
Δείτε την ιστορία του καθώς ήταν το πέρασμα για Μέτσοβο και Ιωάννινα.
Αφήνουμε το γεφύρι και περνάμε απέναντι από την Εγνατία ξεκινώντας την ανάβαση σε υψόμετρο 820 μ., 22 χλμ. ΝΔ των Γρεβενών όπου και συναντούμε το χωριο Κηπουρειό. Επί Τουρκοκρατίας το χωριό υπήρξε κεφαλοχώρι και ποθητή έδρα των Τούρκων λόγω της γεωγραφικής του θέσης.
Κάπου εκεί υπάρχει και ένα παραδοσιακό μελισοκόμειο… Είναι του Κυρίου Ντούνα Κωνσταντίνου πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Γρεβενών ο οποίος και θα μας μυήσει στα μυστικά του Γρεβενιώτικου μελιού.
Αφήνουμε πίσω μας το Κηπουρείο και τον Μελισσοκόμο Κωνσταντίνο Ντούνα και ανηφορίζουμε ακόμη περισσότερο. Η διαδρομή σε όλο τον ορεινό όγκο τον Γρεβενών είναι συναρπαστική…
Προορισμός μας το χωριό των Μανιταριών ..Η Λάβδα .
Μετά από λίγη ώρα ξεπροβάλλουν τα σπίτια του χωριού. Κτισμένη σε υψόμετρο 1.100 μ. σε ένα μαγευτικό τοπίο που αλλάζει συνεχώς πρόσωπα ανάλογα με τις εποχές του έτους. Δείτε όλη την ιστορία της.
Φυσικά μετά από όλη αυτή την διαδρομή και με την φύση δίπλα μας , μας άνοιξε η όρεξη.
Για αυτό ανέλαβαν δράση τα μέλη του Συλλόγου Μανιταρόφυλλων Ελλάδος οι οποίοι μας έφτιαξαν τι άλλο μοναδικές συνταγές με σπάνιες ποικιλίες μανιταριών. Μαζί με την παρουσίαση των υπόλοιπων εδεσμάτων είχαμε την χαρά και την τιμή να είναι μαζί μας και ο Πρόεδρος του συλλόγου Μανιταρόφυλλων ο Κύριος Γιώργος Κωνσταντινίδης ο οποίος μας μίλησε για το έργο του συλλόγου, τα βιβλία που έγραψε αλλά και για ποιο λόγο ο ορεινός όγκος των Γρεβενών είναι το μέρος που ευδοκιμούν οι περισσότερες ποικιλίες μανιταριών παγκοσμίως…
Μαζί του και η Κα Ειρήνη Κιτσιούλη πρόεδρος του συλλόγου Λαβδανιωτών η οποία μας μίλησε για τις δραστηριότητες του συλλόγου αλλά και του μουσείου μανιταριών.
Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον σύλλογο Μανιταρόφυλλων Ελλάδος για την φιλοξενία, τις υπέροχες συνταγές και τα μοναδικά παραδοσιακά τραγούδια.
Μια εκπομπή που απλά δεν πρέπει να χάσετε

Η εκπομπή «Θα τα Πούμε στο Χωριό» πραγματοποιεί ένα πολύ όμορφο ταξίδι στα ορεινά χωριά του νομού Γρεβενών με καλεσμένους τα μέλη του συλλόγου Μανιταρόφυλλων Ελλάδος και τον πρόεδρο Κωνσταντινίδη Γιώργο.
Δείτε την το Σάββατο 09/01 και την Κυριακή 10/01 σε 10 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα
Στην Αμερική απο το NGTV.
 
ΔΙΟΝ TV 19:00μμ
ΚΡΗΤΗ TV (COSMOTE TV) 13:30μμ
ΕΠΙΛΟΓΕΣ TV 14:00μμ
NEXT TV 14:30μμ
ORESTIADA TV 12:30
ΑΧΕΛΩΟΣ TV 13:00μμ
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV 10:00μμ
PATRIDA TV 19:00μμ
KOS TV 21:00μμ
SAMIAKI TV 18:00μμ
NGTV (ΑΜΕΡΙΚΉ) 21:00μμ
 
Trailer εκπομπής
 
Site
 
 
▪Παραγωγή-Παρουσίαση-Σκηνοθεσία: Αδαμίδης Βασίλης
▪Μοντάζ: Σάκης Ζήφκος
▪Οργάνωση παραγωγής: Μαριάννα Γκουγκουστάμου
▪Προσφορά της αλυσίδας καταστημάτων Phoneclub.gr και της Φάρμας Μπεκιάρη