Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Στατιστικά στοιχεία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών

Η κίνηση των βιβλίων στο δανειστικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης Γρεβενών, για το 2ο  δίμηνο,  Μαρτίου-Απριλίου, του 2013, έχει ως εξής: Στο διάστημα από 1 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, τα μέλη της βιβλιοθήκης δανείστηκαν  συνολικά 1760 βιβλία, από τα οποία τα 490 βιβλία ανήκουν στο παιδικό τμήμα της. Ο μέσος όρος …

δανεισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν 43  βιβλία την ημέρα.

            Ως προς το είδος των βιβλίων που προτιμήθηκαν, πρώτα στην προτίμηση του αναγνωστικού κοινού ήρθαν τα βιβλία της τριλογίας του Γιώργου Μιχαηλίδη « Της επανάστασης, της μοναξιάς και της λαγνείας» .     

Λίγα λόγια  για την τριλογία:            

Μετεμφυλιακή Ελλάδα: τρομοκρατία, διώξεις, πολιτικές και κομματικές ίντριγκες, παρακράτος και στρατιωτικά πραξικοπήματα.
Οι ήρωες αυτής της τριλογίας για άλλη μια φορά θα ριχτούν μέσα στη δίνη της ιστορίας, αναζητώντας την προσωπική τους ταυτότητα, την ταυτότητα του τόπου τους, προσπαθώντας να επιβιώσουν και να διασώσουν τα πολυτιμότερα: την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα να σκέφτεσαι και να εκφράζεσαι ελεύθερα και την αγάπη τους.
Μύηση – Λαβύρινθος – Έξοδος είναι τα τρία στάδια στην πορεία της μύησης ενός ανθρώπου στα Ελευσίνια Μυστήρια, αλλά και στο μυστήριο της ζωής. Ο Οδυσσέας Φραντζής θα μυηθεί στον έρωτα, στην τέχνη, θα περάσει μέσα από την κόλαση του πολέμου, του εμφύλιου σπαραγμού, θα γνωρίσει τη φρίκη και τη μοναξιά της εξορίας και μαζί με την αγαπημένη του σύντροφο Αριάδνη θα λάβουν μέρος στους κοινωνικούς αγώνες, ως το κατώφλι των νέων καιρών, που έρχονται αβέβαιοι, οργισμένοι, κρύβοντας μέσα τους την ελπίδα για έναν νέο ανθρωπισμό.

Σε ότι αφορά τις επιλογές των μικρών φίλων της βιβλιοθήκης , στο παιδικό τμήμα, ιδιαίτερα αγαπήθηκαν τα βιβλία- κόμικς της σειράς «BONE», του

Jeff Smith.

 

                                                                                       ο Προϊστάμενος

 

                                                                                       Σίμος Ζαγκανίκας