Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη λειτουργία καταστήματος τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Δεσκάτης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: Λειτουργία καταστήματος τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Δεσκάτης, όλες τις εργάσιμες ημέρες

Είναι γνωστό ότι οι τράπεζες της χώρας προχωρούν σε κλείσιμο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε, από τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, ότι πρόκειται να κλείσει και το κατάστημα της τράπεζας στη Δεσκάτη και να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του σε κατάστημα της τράπεζας στα Γρεβενά. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους του Δήμου καθώς θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση για να μπορέσουν να επισκεφτούν την τράπεζα και μάλιστα χρησιμοποιώντας ένα δύσκολο οδικό δίκτυο.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Δεσκάτης έχει 4.500- 5.000 κατοίκους, αρκετοί από τους οποίους είναι αγροτοκτηνοτρόφοι που συναλλάσσονται ήδη από τη δεκαετία του 1980 με την Αγροτική τράπεζα, την οποία έχει απορροφήσει η τράπεζα Πειραιώς. Επιπλέον το κατάστημα του Δήμου Δεσκάτης εξυπηρετεί και κατοίκους των γύρω περιοχών, ενώ δεν είναι όλοι οι κάτοικοι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σε αυτό το κατάστημα οι αγρότες πληρώνουν ΟΣΔΕ, κατά συντριπτική πλειοψηφία μπαίνουν οι αγροτικές συντάξεις και έχουν σημαντικό ποσοστό από τις καταθέσεις τους. Στη Δεσκάτη αυτή τη στιγμή λειτουργεί ένα ακόμα κατάστημα, της Εθνικής τράπεζας.

Έπειτα από ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δεσκάτης, ενάντια στο κλείσιμο του καταστήματος, αποφάσισε η διοίκηση της τράπεζας τη λειτουργία του καταστήματος, μόνο, για τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη. Η απόφαση αυτή προφανώς και δε λύνει το πρόβλημα που δημιουργείται, καθώς οι κάτοικοι θα πρέπει να φροντίζουν να εξυπηρετούνται μονάχα αυτές τις ημέρες, σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να μετακινούνται στα Γρεβενά. Τις ημέρες λειτουργίας θα δημιουργείται συνωστισμός, αφού πολλοί θα είναι αυτοί που θα χρειάζεται να εξυπηρετηθούν, κατάσταση η οποία μέσα σε συνθήκες πανδημίας πρέπει να αποφεύγεται. Σημαντική είναι και η εργασιακή σχέση που θα δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους που θα πρέπει για δύο ημέρες της εβδομάδας να αλλάζουν κατάστημα στο οποίο εργάζονται.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Τη λειτουργία του καταστήματα της τράπεζας Πειραιώς στον Δήμο Δεσκάτης όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής.
  • Να μη χάσουν κανένα εργασιακό, μισθολογικό ή ασφαλιστικό τους δικαίωμα οι εργαζόμενοι της τράπεζας.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας