Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η 10η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως «Παγκόσμια ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Στις 10 Δεκεμβρίου 1948 η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε την «Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με όραμα και στόχο έναν καλύτερο Κόσμο, πιο δίκαιο, χωρίς διακρίσεις και περιορισμό των ατομικών ελευθεριών.
Τα δικαιώματα που περιλαμβάνονται στη Διακήρυξη ισχύουν για όλους – ανεξάρτητα από τη φυλή, τις πεποιθήσεις μας, που ζούμε ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά και αιώνια. Είναι επίσης αδιαίρετα. Δεν μπορεί κανείς να διαλέξει μεταξύ των ατομικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων.
Επίσης τιμούμε τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους ανθρώπους μπροστά στο αυξανόμενο μίσος, τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την καταπίεση. Είναι αλήθεια ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται υπό πολιορκία σε όλο τον κόσμο. Οι οικουμενικές αξίες φαλκιδεύονται. Το κράτος δικαίου υπονομεύεται.
Τώρα περισσότερο από ποτέ, το καθήκον μας είναι σαφές: Ας υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα – για όλους, παντού.