Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΝΕ ΤΕΕ Γρεβενών: Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και ΠΕ Γρεβενών

Αξιότιμοι συντοπίτες,

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΔΜ κ. Κιάνας Στέργιος, σε πρόσφατη παρέμβασή του έκανε σωστή περιγραφή της διαδικασίας σχετικά με την δίκαιη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή.

https://greveniotis.gr/ειδησεισ/περιφερεια/item/25034-ο-αντιπεριφερειάρχης-και-πρόεδρος-του-τεε-τδμ-στέργιος-κιάνας,-μιλάει-για-την-απολιγνιτοποίηση-και-το-σχέδιο-δίκαιης-μετάβασης-video

Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), το οποίο αποτυπώνεται σε ένα τεχνικό κείμενο 434 σελίδων, κατ’ επιταγή της Ε.Ε. αφορά μόνο στις περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας στη Δυτική Μακεδονία και της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.

Πρωταρχικό όμως μέλημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας είναι η μετάβαση να είναι δίκαιη καθώς με την παύση λειτουργίας των ΑΗΣ θα συντελεστεί μέγιστη αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε αυτό το οριακό σημείο είναι απαραίτητο να δείξει η ΠΕ Γρεβενών ετοιμότητα σε αυτή την πρόκληση ώστε τα Γρεβενά να βγούμε από την αφάνεια.

Ως ΝΕ ΤΕΕ Γρεβενών έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση

ü  στον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιάτσιο την οποία αποδέχτηκε πλήρως (Μάρτιος 2020)

(https://greveniotis.gr/γρεβενά/item/22461-τεε),

ü  στον συντονιστή κ. Μουσουρούλη (Ιούνιος 2020)

https://www.youtube.com/embed/34DqSD8XYus

ü  στην πλατφόρμα της δημόσιας διαβούλευσης για το ΣΔΑΜ (Νοέμβριος 2020)

http://www.opengov.gr/minenv/?c=31713

http://www.opengov.gr/minenv/?c=31712

Επίσης, αναγνωρίζουμε ως θετική την πρόσθετη παρέμβαση στην πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης του ΣΔΑΜ του συναδέρφου κ. Μπασαγιάννη Άρη.

http://www.opengov.gr/minenv/?c=31767

http://www.opengov.gr/minenv/?c=31760

Από τον περασμένο Αύγουστο, καλέσαμε δημόσια όλους τους φορείς της ΠΕ Γρεβενών ώστε να συνθέσουμε κοινή πρόταση και να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία αυτή χωρίς όμως ανταπόκριση. 

https://greveniotis.gr/γρεβενά/item/24077-ανάπτυξη

Είναι κοινή πρακτική, σε τόσο σημαντικά ζητήματα, να ζητείται η άποψη αλλά και η πρόταση τόσο των επιμελητηρίων όσο και των λοιπών φορέων. Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών.

Από την άλλη, παρατηρούμε περιοχές που ήδη ευνοούνται από το ΣΔΑΜ, να προωθούν επιπλέον προτάσεις στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν με ευελιξία και ταχύτητα στο νέο παραγωγικό μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε σχετική τους πρόταση:

http://www.prlogos.gr/ζήσης-μάρας-η-πρόταση-του-λάζαρου-μαλ/

Με όμοιο τρόπο πρέπει να κινηθούμε και εμείς ώστε να βγούμε από την αφάνεια στην οποία έχουμε περιέλθει ως ΠΕ Γρεβενών.

Ως ΝΕ ΤΕΕ Γρεβενών, χαιρετίζουμε την παρέμβαση του συναδέρφου μηχανικού κ. Ταταρίδη Κυριάκου για την ουσιαστική αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών αλλά και την προτροπή του για κοινή συνεργασία όλων των φορέων του τόπου μας.

https://greveniotis.gr/σελιδεσ-αναγνωστων/αρθρογραφια/item/25036-κυριάκος-ταταρίδης-«από-εδώ-και-πέρα-τα-μέτρα-θα-«έρχονται-βροχή»-και-τα-γρεβενά-θα-βρίσκονται-διαρκώς-στο-περιθώριο»

Στο ίδιο πλαίσιο άλλωστε κινείται και ο τεχνικός κόσμος της περιοχής των Γρεβενών και της Δεσκάτης.

Στόχος μας είναι με τις χρηματοδοτήσεις, που μπορούν να υπάρξουν από τα διάφορα ταμεία με την χρήση διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων, να καθίσταται τελικά δίκαιη η μετάβαση και για την ΠΕ Γρεβενών.

Στο χέρι μας είναι να εκμεταλλευτούμε την Χρυσή ευκαιρία.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Για την ΝΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο Πρόεδρος

Ντούνας Γ. Αλέκος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

MscΔιαχείριση Αποβλήτων

MscΔιαχείριση Τεχνικών Έργων