Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δημοσθένης Κουπτσίδης: για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ)

Σχετικά με την συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. του Δήμου Γρεβενών στις 24-11-2020 στην 23η Συνεδρίασή του.

Κατ’ αρχήν ήταν η πρώτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη με όλα τα προβλήματα του «πρωτάρη». Την πρόταση του Δημάρχου ψήφισαν οι 2 παρατάξεις που «συγκυβερνούν» και δεν ψηφίστηκε από τις 3 παρατάξεις που έχουνε 17 από 33 συνολικά συμβούλους, αλλά δεν ήτανε δυνατό σε όλους να συμμετέχουν.
Ένα τόσο σοβαρό θέμα ήρθε στο Δ.Σ. προς συζήτηση 2 ημέρες πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφού είχε τελειώσει η διαβούλευση
Στην τοποθέτηση μου «στηλίτευσα» την «στοίχιση» των 2 Δημάρχων της Π.Ε. πίσω από τον «κυβερνητικό» βουλευτή ο οποίος καταγγέλει την Περιφέρεια και το Σχέδιο που ουσιαστικά το «τρέχει» η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.
Είναι πρωτοφανές ο «κυβερνητικός» βουλευτής αντί να μπαίνει μπροστά και να ανοίγει τον δρόμο για την οποία διεκδίκηση του τόπου μας, να «αντιπολιτεύεται» τον εαυτό του και να κρύβεται πίσω από τους Αυτοδιοικητικούς.
Τόνισα την ανάγκη συνεργασίας του Δήμου μας με την Π.Ε. και την Περιφέρεια.
Εξάλλου ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ο κ. Κασαπίδης και ο ίδιος ο Αντιπερειφερεάρχης ο κ. Γιάτσιος δεσμευτήκανε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών ότι όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Π.Δ.Μ. θα λειτουργήσουνε συνολικά και συμπληρωματικά όσο αναφορά την ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ στην Δ.Μ. χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Οφείλουμε λοιπόν να καλέσουμε όλους τους φορείς του τόπου μας (ΤΕΕ, ΕΒΕ, ΕΑΣ, Αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, Εργατικό Κέντρο κλπ.) ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους ο καθένας στον Τομέα που εκπροσωπεί.
Αυτό δεν το κάναμε μέχρι σήμερα και ο καθένας φορέας «κατά μόνας» κατέθετε προτάσεις που ενδεχομένως να ήτανε αλληλοσυγκρουόμενες.
Δεν υπάρχουνε τεράστιες διαφοροποιήσεις σ’ αυτά που ενδεχομένως διεκδικούμε, οφείλουμε όμως να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες.
Όλοι διαχρονικά συμφωνούμε στα μεγάλα και τα διεκδικούμε, αλλά οφείλουμε συντονισμένα και με προτεραιότητες.
Επιγραμματικά: Ανάπτυξη ΕΧΚΒ, Ιαματικά Κιβωτού, Σιδηροδρομική Σύνδεση, σύνδεση Ε65 με Εγνατία στο Κηπουρειό κλπ.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερα Δικαιωμένοι για τα 2 καινοτόμα έργα που οραματιστήκαμε ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και σχεδιάσαμε:
Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα και Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς που είναι ψηλά στις διεκδικήσεις καθώς και η αναγκαιότητα για ΒΙΟΠΑ στα όρια του Δήμου Γρεβενών.
Επιμένουμε στην αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, τους οποίους και εμπιστευόμαστε.

Με εκτίμηση

Δημοσθένης Κουπτσίδης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Γρεβενών

Διετέλεσε Νομάρχης (2007-2010) και Δήμαρχος Γρεβενών (2011-2014).
Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ 2014 έως σήμερα.
Μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ 2017 έως σήμερα.