Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ , ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023,

 Απεργιακή Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία και ώρα 12.00μμ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ Α.Δ.Ε.Δ.Υ 

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες λαού που πήραν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Μάρτη και πλημμύρισαν με την οργή τους τους δρόμους της πόλης μας. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε  τους φοιτητές , τους μαθητές, που με τη συμμετοχή τους , την  ορμή τους έστειλαν το μήνυμα, ότι ο αγώνας, για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για να μην ξεχαστούν οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, πρέπει να συνεχιστεί.

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που ακούστηκε και που ακούγεται αυτές τις μέρες από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Καλούμε τον εργαζόμενους να μην ανεχθούν άλλο να παίζεται η ζωή τους κορόνα γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών. Δίνουμε τη μάχη με τα σωματεία, με τους συλλόγους,  με το λαό και τη νεολαία για να επιβάλλουμε το δικό μας, δίκιο σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες της ασφάλειας της ζωής μας και όχι σύμφωνα με τα κέρδη τους.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία και να πάρουν μέρος μαζικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία και ώρα 12.00μμ.

Για να παλέψουμε :

  • Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.
  • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική

των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών

ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.

  • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού.  Μέτρα

υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

• να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

• να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας