Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ο αγώνας για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού δεν μπαίνει σε καραντίνα

Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών του ΚΚΕ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, η κατάσταση στο Νοσοκομείο Γρεβενών και το ΚΥ Δεσκάτης αποτυπώνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που υπηρετώντας τη λογική κόστους – οφέλους για το κεφάλαιο, τα κέρδη και το κράτος του.

Αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα για την υγεία του λαού, στο βωμό των λεγόμενων “αντοχών της οικονομίας”, που δεν είναι άλλες από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Αυτό το κριτήριο, το οποίο υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και συνολικά ο κρατικός μηχανισμός, ευθύνεται για το γεγονός ότι 8 μήνες μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδήθηκε από τη στάση του λαού όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά συνεχίζει να εναποθέτει ακόμη και τώρα την προστασία της ζωής του λαού στην “ατομική ευθύνη”.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών με τις ελλείψεις που από καιρό υπάρχουν μόνο ανησυχία εμπνέει. Η παθολογική, καρδιολογική και παιδιατρική κλινική νοσηλεύουν μόνο περιστατικά covid-19 ή ύποπτα. Έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία, και τα εξωτερικά ιατρεία της παθολογικής. Αντί να ενισχυθεί η παθολογική κλινική με γιατρούς με τις περίφημες προσλήψεις Κικίλια, ένας παθολόγος κι ένας χειρουργός έφυγαν για να στελεχώσουν τις κλινικές ΜΕΘ, δύο άτομα φαίνονται ότι προσλήφθηκαν και κάλυψαν τέσσερις θέσεις σύμφωνα με τη δημιουργική λογιστική του Υπουργείου Υγείας.
Στο κέντρο Υγείας που είναι χρόνια υποστελεχωμένο, υπηρετούν μόνο τρεις παθολόγοι κι ένας παιδίατρος, διαγνώστηκαν θετικοί 6 εργαζόμενοι στην ουσία δεν μπορεί να προσφέρει καμιά υπηρεσία υγείας.
Η Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών του ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στη νεολαία της περιοχής και τους καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις φωνές μας.
Να παλέψουμε χωρίς καμία καθυστέρηση και να συναντηθούμε με τις μάσκες μας και τις αναγκαίες αποστάσεις στον δρόμο του αγώνα. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα που μπορούμε να έχουμε, ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην υγεία, τη δουλειά, το μεροκάματο, την ίδια τη ζωή.
Για να διεκδικήσουμε:
 Να προσληφθούν μαζικά γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία αλλά και οι ανάγκες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης άλλων νόσων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
 Να επιταχθούν οι μεγάλες μονάδες υγείας του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών, και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους, ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με τις απαραίτητες -πολύ περισσότερες απ’ ό,τι σήμερα- νέες κλίνες ΜΕΘ, ν’ αυξηθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων και να διασφαλιστεί η διενέργεια μοριακού ελέγχου και rapidtest για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους.
 Να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την ιατρική φροντίδα του λαού, την κατ’ οίκον νοσηλεία, τους εμβολιασμούς κλπ.
 Μαζικά δωρεάν τεστ με επίταξη και ιδιωτικών εργαστηρίων. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια και όχι με βάση τη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους το οποίο τελικά θα έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές.
 Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση γι’ αυτές τις βδομάδες, μέτρα προστασίας για άμεσο άνοιγμα των σχολείων.
 Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, γιατί πλέον δεν βρισκόμαστε ούτε καν στο Μάρτη, αλλά σε συνθήκες που έχουν συσσωρευτεί βάρη, συνέπειες της προηγούμενης περιόδου.
 Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
Δεν αναστέλλουμε τον αγώνα μας. Δεν υποστέλλουμε τις σημαίες και τις διεκδικήσεις μας. Δεν ψάχνουμε «λύσεις» σε «υπουργούς κοινής αποδοχής»! Εμείς θα λογαριαστούμε εδώ και τώρα!

Γρεβενά, 15 Νοέμβρη 2020

Δείτε ακόμα