Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών: Μέτρα για την υγεία του λαού τώρα!!!

Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής μας στα χέρια μας.

Διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα Νοσοκομεία και οι Εργαζόμενοι δοκιμάζονται λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της υγείας. Αναγκάζονται να προσαρμόσουν την λειτουργία στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα.

Παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «θωράκισης του ΕΣΥ» και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι σε καλή κατάσταση και ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε περίπτωση επιδείνωσης της πανδημίας, δυστυχώς η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Ασθενείς και εργαζόμενοι διαπιστώνουν καθημερινά ότι οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη μαζική εξάπλωση της επιδημίας λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας, από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας είδαμε με το χειρότερο τρόπο τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα πλήρως στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Η ατομική ευθύνη για την οποία καθημερινά μας μιλούσαν και συνεχίζουν να μας μιλούν, το κλείσιμο στα σπίτια μας τότε και τώρα, το φιλότιμο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που περισσεύει δεν φτάνουν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών με την εξάπλωση της πανδημίας στο νομό μας καθώς και με την μεταφορά ασθενών από άλλες περιοχές η κατάσταση είναι εκρηκτική. Η παθολογική κλινική έχει μετατραπεί σε κλινική covid, η οποία ήδη βρίσκεται σε πληρότητα, ενώ οι υπόλοιπες κλινικές έχουν συρρικνωθεί για να καλύψουν τους υπόλοιπους νοσούντες.

Οι τραγικές ελλείψεις που υπήρχαν στο ιατρικό προσωπικό (παθολόγοι, πνευμονολόγος…) , όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης και εξαγγελίες του βουλευτή του νομού , αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με τις νέες μετακινήσεις γιατρών (παθολόγου , χειρουργού) σε άλλα νοσοκομεία και οι ανάγκες καλύπτονται από ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς. Όλο το υγειονομικό προσωπικό εργάζεται συνεχώς σε συνθήκες εντατικοποίησης τη στιγμή που καθημερινά έχουμε εισαγωγή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης και ότι «τώρα δεν είναι ώρα για κριτική, αλλά ώρα μάχης, ώστε συντεταγμένα και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία της πανδημίας», ότι δεν είναι ώρα» για το λαό να διεκδικεί τώρα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα ΜΕΘ, ενίσχυση μέσων, πέραν των μπαλωμάτων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, φανερώνουν σε όλο τους το «μεγαλείο» τα τεράστια αδιέξοδα από την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας όλων των κυβερνήσεων, αλλά και την επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιεί τη «γύμνια» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για να προσφέρει δωράκια στους κλινικάρχες.

Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας , γιατί :

«Ο αγώνας για την υγεία και τα δικαιώματά των εργαζόμενων δεν αναβάλλεται», καθώς αποτελεί τη «μοναδική ασπίδα προστασίας απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης» σε βάρος της υγείας του λαού. «Μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση θα αποσπαστούν λύσεις στα προβλήματα της ουσιαστικής στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας, της επάρκειας σε απλές και κλίνες ΜΕΘ, της πρόληψης.»

Όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με μπροστάρηδες τους υγειονομικούς παίρνουμε την υπόθεση της υγείας του λαού στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά,

απαιτώντας:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.
  • Ανάπτυξη και στελέχωση 3.500 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ.
  • Επίταξη δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα και ένταξη του στον ενιαίο, δημόσιο σχεδιασμό.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Άμεση κάλυψη των κενών όλου του υγειονομικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας

Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                               Λέτσιος Θ. Χρήστος